Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Október 22. 13:43, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Elutasította a bíróság az esztergomi választással kapcsolatos jobbikos kérést

Elutasította a bíróság az esztergomi választással kapcsolatos jobbikos kérést

Elutasította a Jobbik esztergomi elnökének felülvizsgálati kérelmét a Győri Ítélőtábla szerdán. Zentai Plajner Zsolt az esztergomi 10-es szavazókörben a választási eredmény megsemmisítését kérte.

Minderről tájékoztatta az ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-t. Ferenczy Tamás közölte: a kérelmet az ítélőtábla érdemi vizsgálatra alkalmatlannak tartotta, mert bírósági felülvizsgálati kérelmet csak az ügyben érintett terjeszthet elő. Zentai Plajner Zsolt önmagát választópolgárként jelölte meg, "kérelmében olyan körülményt nem jelölt meg, amelyből a választás eredményét illető, közvetlen érintettségére következtetni lehetne" - írta közleményében.

Amit a bíróság állít, nem felel meg a valóságnak - mondta a politikus az MTI-nek. Hozzátette: ő van a kompenzációs lista második helyén és a vitatott körzetben induló jelöltjüké az első hely. "Ha ő bejut, én is bekerülök a testületbe, ennél közvetlenebb érintettséget nem tudok elképzelni" - fogalmazott Zentai Plajner Zsolt.

Szerda délután döntenek a kompenzációs lista eredményéről - ismertette -, és mivel a vitatott mandátum sorsa azt is érinti, a listáról szóló határozatot is megtámadják. Keresik a jogi lehetőséget arra is, hogy mit lehet tenni olyan esetben, amikor a bíróság "valótlan indokok alapján" dönt - fűzte hozzá.

Esztergom vitatott, 10. számú választókörzetében a Fidesz-KDNP jelöltje, Sztojka Lajos nyolc szavazattal előzte meg a jobbikos Stámusz Andreát. A Jobbik szerint a körzetben szervezett láncszavazás történt, valamint az analfabétáknak és a gyengén látóknak egy önkéntes segített szavazni.

Péntek Péter, a Komárom-Esztergom megyei területi választási iroda vezetője korábban elmondta, hogy a Jobbik kifogását első fokon a területi választási bizottság bizonyítottság hiányában utasította el, és az ügyet a vélt visszaélések miatt a rendőrségre továbbította.

Az ítélőtábla határozata ellen további jogorvoslatnak nincs helye.

Kapcsolódó cikk:
A Győri Ítélőtábla sajtóközleménye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.