Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. December 18. 07:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Esztergom díszpolgára lett Pézsa Tibor

Esztergom díszpolgára lett Pézsa Tibor

Esztergom számára megtiszteltetés, hogy a tokiói olimpiai bajnokát a város díszpolgárai között üdvözölhetjük. Mindannyian csak alázattal és tisztelettel tudunk fejet hajtatni Pézsa Tibor erényei és eredményei előtt.

Olyan értékek ezek, amelyekre méltán lehet büszke Magyarország, amelyekre méltán lehet büszke Esztergom.

December 17-én Esztergom Város Díszpolgárává avatták Pézsa Tibor olimpiai- és világbajnoki kardvívót. Az esztergomi születésű sportember, a városi sportcsarnok névadója éppen fél évszázaddal ezelőtt, az 1964-es olimpián szerzett egyéni aranyérmet.

Esztergom díszpolgára, Pézsa Tibor

A Szent Adalbert Központban tartott ünnepségen a Pál György, a Pézsa Tibor sportcsarnok igazgatója köszöntötte a megjelenteket, akik kivetítőn nézhették meg a tokiói olimpia kard egyéni döntőjének és eredményhirdetésének rövid összefoglalóját. Ezt követően a Szent László Vívóegyesület nevében Mészáros János egyesületi elnök Tiszteletbeli elnöki címet adományozott Pézsa Tibornak, majd Dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspök az ünnepelt közreműködésével megáldotta a Szent László Vívóegyesület díszzászlaját. Pézsa Tibort Máday Norbert, a Magyar Szablyavívó Iskola alapítója, valamint Polgár Pál, a Magyar Vívószövetség főtitkára méltatta.

Esztergom díszpolgára, Pézsa Tibor

Esztergom Város Önkormányzata nevében Erős Gábor, a Köznevelési, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke ismertetette Esztergom Város Önkormányzatának határozatát Díszpolgári cím adományozásáról, majd Romanek Etelka, Esztergom polgármester avatta Esztergom díszpolgárává Pézsa Tibort.

Esztergom díszpolgára, Pézsa Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT