Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Április 23. 10:23, szerda | Helyi

Esztergom gazdasági helyzete - Fidesz-KDNP esztergomi szervezeteinek közleménye

Esztergom gazdasági helyzete - Fidesz-KDNP esztergomi szervezeteinek közleménye

A Fidesz-KDNP esztergomi szervezetei aggodalommal figyelik a Város gazdasági helyzetének történéseit.

Határozott álláspontunk, hogy a kormányzati adósságátvállalás célja az önkormányzatok adósságainak rendezése volt. Ebből kiindulva egyértelmű, hogy az Esztergom-kötvény korábban igénybe nem vett 1,2 milliárd forintjából is elsősorban a helyi magán-, kis- és középvállalkozók felé fennálló tartozásokat és a még fennálló közműtartozásokat kell rendezni.

A Fidesz-KDNP esztergomi szervezetei teljes mértékben osztják az Esztergomi Kerekasztal álláspontját, és arra kérik Tétényi Éva polgármestert, hogy ennek megfelelően rendezze az Önkormányzat kis és közepes vállalkozások felé fennálló tartozásait!

Elfogadhatatlannak tartjuk továbbá azt, hogy a Város valós pénzügyi helyzetéről szóló információkat visszatartják.
Felszólítjuk Tétényi Évát, hogy közpénzekről ne titkolózzon! A Város képviselőtestülete, és illetékes bizottsága részére azonnali hatállyal, és akár napi rendszerességgel a hivatal adjon tájékoztatást és pontos adatot a Város bankszámláin rendelkezésre álló pénzállományról!

Egyben osztjuk az Esztergomi Kerekasztal azon véleményét is, hogy hozzák nyilvánosságra az adósságrendezés ütemtervét, mely tartalmazza azon közérdekű információkat, hogy a Város eddig mennyi kiadást teljesített és a továbbiakban még kinek, mekkora összeggel vagy átadandó vagyonelemmel tartozik!

A Fidesz-KDNP esztergomi szervezetei elhibázott, súlyos következményekkel járó döntésnek tartják, hogy a polgármester egy újabb adósságrendezési eljárás elindítását kockáztatja, amely több százmilliós nagyságrendű károkat okozhat a Városnak! Esztergom elemi érdeke, hogy ez ne történjen meg akkor, amikor a kormányzati adósságátvállalásnak köszönhetően végre a fejlődés és az építés korszakába léphetne a Város.

Ugyanezen okokból felkérjük Tétényi Évát, hogy azonnali hatállyal vizsgáltassa felül, hogy a Strigonium Zrt. felé fennálló tartozás kifizetés mértékének módosítása nem borítja-e fel a többi hitelezővel kötött egyezséget!

A Fidesz-KDNP esztergomi szervezetei szerint a bíróság által elfogadott adósságrendezési folyamat megbolygatása indokolatlanul magas kockázatot jelent az esetlegesen elérhető megtakarításokhoz képest, a Város érdekeit a békés és végleges mielőbbi lezáródás szolgálná.

A tartozások rendezésével lehetővé válna – akár holnap – hogy Városunk ismét pályázhasson, mielőbb a fejlődés útjára lépjen!


Esztergom, 2014. április 23.

György Róbert György Sándor
Fidesz esztergomi szervezetének KDNP esztergomi szervezetének
elnöke elnöke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban