Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 27. 11:43, péntek | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Esztergomból a legjobb magyarként a Római Maratonon

Esztergomból a legjobb magyarként a Római Maratonon

A legjobb magyarként ért célba az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tagja, Engelbrecht Zoltán a Római Maratonon múlt hétvégén. Az egyesületből Aranyossy Erzsébet és Kollár Zsuzsanna is teljesítette a kihívást.

Idén már a 21. Római Maraton zajlott le múlt hétvégén, a 42,4 kilométeres versenynek pedig akadt három esztergomi indulója is. Részt vett ugyanis a kihíváson az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület három tagja is, Aranyossy Erzsébet, Kollár Zsuzsanna és Engelbrecht Zoltán. A futóknak természetesen nem ez az első maratonjuk, már igazán rutinosak hosszútávon.
Engelbrecht Zoltán első maratoni versenye 2013 októberében a budapesti Spar maraton volt.

„Az első kitűzött célidő nélküli tapasztalatszerzésre kiváló volt. Tavaly aztán már egy kicsit többet futottam maratoni távot, akár versenyen, akár csak edzésen. Összesen pedig 3800 kilométert futottam. Ez az év is egy maratonnal indult számomra, január 3-án Gútán, azóta pedig már hat maratoni távon vagyok túl, és hétvégén, március 29-én ismét rajthoz állok, de ez most egy, a szívemhez közel álló terep maratonon lesz” – fejtette ki az esztergomi futó, aki a Római Martonon a férfiak mezőnyében 2 óra 58 perc 23 másodperces idejével a 205. helyen ért célba, a leggyorsabb magyarként.

Engelbrecht Zoltán több terep maratont is teljesített már, mint elmondta, a Bükktől kezdve a Pilisen keresztül a Vértesig futott már több helyen is.

„Hobbi futónak, öröm futónak tartom magam, a futásokra pedig nem készülök edzéstervvel soha. Meg sem tudnám tenni, hiszen van egy tökéletes házasságom és két csodaszép gyermekem. 2013 tavaszától futok intenzívebben, amikor elhatároztam, hogy ősszel rajthoz állok a Spar maratonon, akkor megígértem a feleségemnek, hogy ez az első és az utolsó lesz! Nem sikerült betartani” – tért ki a kezdetekre viccesen a futóművek tagja, aki, ahogy fogalmazott: imád versenyezni és rajthoz állni, mert akkor érzi igazán, hogy „él”.

„Amikor elindul a verseny, megszűnik a külvilág, lemegy a rostély és szedem a lábam, sietek!” – tette hozzá Engelbrecht Zoltán.

Múlt hétvégén római kihíváson pedig nemcsak a férfiak mezőnyében könyvelhetünk el esztergomi sikereket, a női futók között ráadásul ketten is indultak az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesületből. Aranyossy Erzsébet (4:02:01) és Kollár Zsuzsanna (4:02:02) együtt futva teljesítette a távot és értek be az 558. és 559. helyen.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.