Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 11. 08:01, szerda | Helyi
Forrás: hidlap.hu/p.z. - ny.a.

Esztergomi politikusok egy asztalnál – étlapon Esztergom étele

Esztergomi politikusok egy asztalnál – étlapon Esztergom étele

Felkerült a Mediterraneo étterem étlapjára szerdán a díjnyertes Esztergom étele. Az ünnepi alkalomból a finomság két kitalálója mellett egy asztalhoz ült Tétényi Éva polgármester és György Róbert esztergomi Fidesz elnök.

Még szeptember elején, az Ízek, Korok, Hangulatok fesztiválon történt, hogy a Hemera Zsolt - Molnár Péter szakácsduó báránycombból készült kreálmányával elnyerte az Esztergom étele címet. A győztesnek többek között az is jutalma volt, hogy készítményüket egy évig étlapján tartja az esztergomi Mediterraneo étterem. Erről szólt a szerdai ünnep is a vendéglátóhelyen, ahol a két remek szakács és a házigazdák mellett Tétényi Éva polgármester valamint György Róbert, a Fidesz helyi elnöke is egy asztalhoz ült.

December 10-én kis háziünnepség keretében tették emlékezetessé, hogy a Mediterraneo étterem menülapjára felkerült a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával étel. A kreálmányt két fiatal tehetség, Hemera Zsolt és Molnár Péter "követte el", akik ezzel a fogással még ősz elején elnyerték az Esztergom étele díjat. A menülapra kerülés megünneplésére az étterembe volt hivatalos Tétényi Éva polgármester és György Róbert, a Fidesz helyi elnöke is, így a közéleti csatározásoktól teljesen függetlenül egy kellemes premier ebédre ült le egy asztalhoz a két vezető. Az eseményen továbbá részt vett az említett korábbi verseny más résztvevője, illetve Hetei Zoltán is, aki az Ízek, Korok, Hangulatok fesztivál fő szervezője.

Esztergomi politikusok egy asztalnál – étlapon Esztergom étele

A vendégeket Decsi Attila, a vendéglátóhely tulajdonos-vezetője fogadta és köszöntötte. Mint rövid bevezetőjében említette, a december 10-ei rendezvény célja, hogy elsőként kóstolhassák meg a vendégek az Esztergom étele díjnyertes fogását, a Fiatal báránycomb Mátyás király ajánlásával nevű kreálmányt. Decsi Attila elmondta, hogy a díj egyik része volt, hogy a győztes étel egy éven keresztül a Mediterraneo étterem menülapján szerepel, ezen a december 10-ei napon először. A házigazda azt is hozzátette, hogy a Hemera Zsolt - Molnár Péter alkotópáros étele azért is kerülhet a Mediterraneo kínálatába, mert büszkeséget és esztergomi promóciót is jelent a készítmény az étlapon.

A Mediterraneo étteremben készült fotóinkat ITT tekinthetik meg olvasóink.

Az említett promóciót hangsúlyozandó láthatták az esemény résztvevői, hogy az étterem menüjében külön oldalt kapott a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával étel, mely oldalon nemcsak a fogás részletes leírása, de maga a recept is olvasható. Aki kedvet kapott e finomsághoz, annak bátran ajánlható, igazi kuriózum, egy különleges ízeket és gasztronómiai egyéb megoldásokat tartalmazó ételről van szó ez esetben.

Gordon Ramsay után szabadon a két fiatal alkotót stábunkkal a tettek színhelyére, azaz a konyhába kísértük, hogy az autentikus környezetben valljanak a titkok-titkáról, vagyis arról, hogy mitől ilyen finom ez a fogás. Hogy elárultak-e mindent a fiatal szakácsok, az kiderül a videóból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.