Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Március 19. 14:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Fejlesztési központot adott át a Neuzer kerékpárgyár

Fejlesztési központot adott át a Neuzer kerékpárgyár

Átadta zöldmezős beruházásban épült fejlesztési központját a Neuzer Kft. az Esztergomi ipari parkban csütörtökön. A 250 millió forint ráfordításával megvalósult létesítmény a kerékpárgyár közelében helyezkedik el.

Az átadáson részt vett Glattfelder Béla, az NGM gazdaságszabályozásért felelős államtitkára és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Fejlesztési központot adott át a Neuzer kerékpárgyár

Neuzer András, a kerékpárgyár fő tulajdonosa elmondta, a központ megépítéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése a KDOP-1.1.1/C-12-2012-0001 jelű pályázaton 100 millió forintos támogatást nyújtott. A létesítmény teljes beüzemeléséhez további 50-70 millió forintos gépbeszerzést hajt végre a vállalat.

A központban végzik a sorozatban nem gyártható, különleges járművek, mint a közösségi, kölcsönözhető kerékpárok készítését, tesztelését, valamint az ezekhez kapcsolódó kiegészítő berendezések, dokkolók és információs oszlopok előállítását.

A Neuzer Kft. az 2013. szeptemberében Esztergomban adta át az ország első közösségi, kölcsönözhető kerékpáros rendszerét. Ezt követően a rendszert bevezették Hévízen, majd a társaság egy befektetési alappal közösen elnyerte Győr közösségi kerékpáros rendszerének kivitelezését. A Győrbe kerülő járművek és kiegészítők már a fejlesztési központban készülnek el. Ezév júliusig a gyárnak 180 kerékpárt, 256 dokkolót és 23 információs oszlopot kell üzembe helyeznie a városban.

A fejlesztési központban mérőszobát is kialakítottak, ahol terheléses próbáknak vethetik alá a gyárban készülő modellek mintadarabjait, valamint berendeztek egy bemutatótermet és létrehoztak egy raktárat. A beruházás részeként a tetőre egy 36 kW kapacitású napelem rendszer került, mely a termelt energiát a hálózatba juttatja.

Az új részleg megépítése 15 új munkahelyet teremtett, villamosmérnökök, gépészmérnökök, formatervezők, műszerészek és raktárosok alkalmazásával.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, termékeinek felét Hollandiába exportálja, további jelentős piacai: Németország, Szlovákia és Szlovénia. A társaság teljes kapacitáson évente 120 ezer kerékpár legyártására képes.

Fejlesztési központot adott át a Neuzer kerékpárgyár

A vállalat 2013-ban 3,2, 2014-ben 4,3 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek kétharmada exportból származott. A cégcsoport Magyarországon több mint 100 munkavállalót foglalkoztat, elsősorban saját fejlesztésű és tervezésű kerékpárokat készítenek. Termékeiket belföldön saját dealer hálózatban, üzletláncokban, külföldön nagykereskedők közreműködésével értékesítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.