Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 05. 12:26, szombat | Helyi
Forrás: Oxi

Futballünnep Esztergomban – FC Esztergom pályaátadó

Futballünnep Esztergomban – FC Esztergom pályaátadó

Legendák részvételével nyitották meg április 4-én délután a Budai Nagy Antal úton a Futball Club Esztergom elkészült műfüves pályáit és futballközpontotját.

Az MLSZ-en keresztül cégek támogatásával több mint 300 millió forintból valósult meg.
A Futball Club Esztergom futballközpont átadóján Kondor Katalin újságíró moderálása mellett léptek a megjelentek elé az ünnepségre meghívott vendégek: Völner Pál államtitkár, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, és a sportlegendának számító Buzánszky Jenő olimpiai bajnok, 49-szeres válogatott labdarúgó, Dunai Antal olimpiai bajnok 31-szeres válogatott, valamint az ágazatvezetés részéről Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, az római katolikus egyház részéről Horváth István, az esztergomi Szent Anna Plébánia káplánja (maga is hobbi labdarúgó) és a házigazda Bánfi János, 25-szörös válogatott, az FCE elnöke.

Futballünnep Esztergomban – FC Esztergom pályaátadó

Völner Pál államtitkár beszédében annak az örömének adott hangot, hogy a Futball Club Esztergom most átadandó létesítmény-együttese a sokoldalú együttműködés mellett jó példa arra, hogy miként lehet az utánpótlásra és a kis egyesületek fenntartására komoly összegeket fordítani. Az államtitkár kiemelte, hogy a 100 gyermek számára színvonalas sportolás biztosító, több, mint 300 millió forintos beruházásban partner volt az MLSZ és a teljes futballtársadalom is.
Bánfi János, az FCE elnöke rövid beszédében többek között arról beszélt, hogy milyen sokaknak volt szívügye, hogy a beruházás megvalósuljon, nekik a helyi, a megyei és az állami szintet képviselőnek is külön megköszönte a támogatást és segítséget, de köszönet járt az klubelnöktől a beruházás legnagyobb drukkereinek, az utánpótlást jelentő gyerekeknek és szüleiknek.

A nemzetiszínű szalag átvágása előtt két érdekes momentum, a magát szintén focistának valló Horváth István káplán által celebrált megáldási alkalom és Árvay Kristóf freestyle focishowja (a videón 50:26-tól jön) emelte az ünnepség fényét. A nemzeti színű szalag átvágását követően aztán – mint az a várakozásból adódó szinte tapintható feszültségből kitűnt – a gyerekek elfoglalhatták a pályákat, ahol máris megkezdődött a labda rúgása.

Az átadóról készült KTV-s videó :

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT