Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Június 15. 08:12, szombat | Helyi

Hasznos tudnivalók az iparkamarától

Hasznos tudnivalók az iparkamarától

Pénztárgép rendelet, kisvállalkozók támogatás, fiatalok vállalkozóvá válása, adózási információk, hitelprogram, mindezekről tájékoztat a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a közeljövőben.

Pénztárgépek beszerzésének támogatása
2013. június 3-án a Magyar Közlönyben kihirdették a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére kötelezett adóalanyoknak a pénztárgép jogszabályban meghatározott, online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgépre való 2013. évi cseréjéhez nyújtott támogatásról, valamint ezzel és az online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgép bevezetésével összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet.

A NAV közleménye útmutatást ad a hagyományos pénztárgép online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgépre való 2013. évi cseréjéhez nyújtott támogatás igényléséhez. A LETÖLTÉSHEZ KATTINTSON IDE.

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket, hogy PÉNZTÁRGÉP RENDELETTEL kapcsolatban kamaránk két helyszínen tart tájékoztató előadást.

Esztergomban 2013. június 18-án 14 órától

BŐVEBB PROGRAMHOZ ÉS JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE

Tatabányán 2013. június 19-én 14 órától

BŐVEBB PROGRAMHOZ ÉS JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE

• Még több pénz a kisvállalkozásoknak
Új finanszírozási konstrukciókat kínál a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA), miután egyedi engedélyt kapott az EU-tól a kockázati tőkeprogram kiterjesztésére. Nő a befektetések egyedi értékhatára és magántőkével közösen is beszállhat vállalkozásokba.

Bővebben

• Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása
Ha 18 és 35 év közötti fiatal vagy, és új vállalkozás indításán töröd a fejed, itt a helyed! Most 10%-os önerő mellett akár 6 millió forint támogatás pályázható a cégalapítás költségeire, eszközbeszerzése, számítástechnikai eszközökre, szoftverekre, tanácsadásra.
A konstrukció alapvető célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése, a vállalkozásalapítás kezdeti szakaszában, az indulás forrásigényének támogatása, az életképes üzleti ötlettel rendelkező fiatalok támogatása üzleti tervük megvalósítása érdekében.

Bővebben

• Fizetési szabvány tájékoztató
Elkészült a Magyar SEPA Egyesület által kidolgozott napközbeni átutalási megbízás szabvány rövid ismertetője. Az átutalási megbízás szabványalkalmazási útmutatója segítséget nyújt a vállalatoknak, vállalkozásoknak, a szabvány kínálta előnyök kihasználáshoz és alkalmazásához.

Bővebben

• Adó-és járulékköteles ügyvezetés
„Van egy cégem, de a munkában nem veszek részt, csak irányítok” hallhatjuk gyakran, hiszen az elmúlt években általános gyakorlattá vált, hogy a gazdasági társaságok vezető tisztségviselő tagjai az ügyvezetői feladatokat megbízás keretében, díjazás nélkül látták el, így e tevekénységükkel összefüggésben nem minősültek biztosítottnak.

Bővebben

Adózási információk - Az adóhatósági iratok kézbesítési szabályainak 2013. évi változásai
Az adóhatósági iratok kézbesítésének szabályairól az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezik.
A hivatalos irat a postai kézbesítés sikertelensége esetén több okból kifolyólag érkezhet vissza a NAV-hoz, melyek közül a törvény ez évi módosítását megelőzően kizárólag a „nem kereste”, „átvételt megtagadta”, „levélszekrény hiánya miatt kézbesíthetetlen” és a „címzett ismeretlen helyre költözött” eseteket rendezte. A kézbesítés eredménytelenségének fogalmába azonban beletartoznak más, a posta által használt kifejezések is.

Bővebben

• A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram
A Magyar Nemzeti Bank a monetáris politikai eszköztár elemeként 2013. június 1-jén elindítja a három pillérből álló Növekedési Hitelprogramját (NHP), a kis- és középvállalkozások (KKV) hitelezésében megfigyelt zavarok enyhítése, a pénzügyi stabilitás megerősítése, valamint az ország külső sérülékenységének csökkentése érdekében.

Bővebben

• Kamattámogatás emelés a Széchenyi Kártya Programban
A 2013. április 23-ai Magyar Közlönyben megjelent a 1226/2013. (IV. 23.) Korm. határozat a Széchenyi Kártya Program egyes konstrukciói támogatásának folytatásáról szóló 1637/2012. (XII. 19.) Korm. határozat módosításáról. Ennek értelmében a Széchenyi Beruházási Hitel, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel konstrukciók esetében a kamattámogatás mértéke a futamidő első három évére évi 5 %-ra emelkedik.

Bővebben

• Szakmasztárok az Országházban
A Parlament felsőházi termében rendeztek díjátadó ünnepséget az áprilisban a 6. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő, a szakmánkénti első három helyezést elért tanulók, gyakorlati felkészítő tanáruk és iskolájuk igazgatója, valamint a versenyek megrendezését kiemelten támogató cégek képviselői részére. A keddi ünnepségen egy-egy szülő is osztozott gyereke sikerében.

Bővebben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.