Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. December 18. 07:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Ingyenes parkolás az ünnepek alatt

Ingyenes parkolás az ünnepek alatt

Ingyenesen parkolhatnak az autósok minden év december 20-tól a következő év január 5-ig Esztergomban az I. és II. övezet teljes területén – többek között erről döntött mai ülésén a képviselőtestület.

A javaslat Esztergom Város Önkormányzatának a parkolás rendjéről, a kerékbilincs használatáról, valamint a parkolóhelyek megváltásáról szóló 14/2004. (IV.1.) önkormányzati rendeletének módosításáról szólt. Az indoklás szerint a lakosság, a belvárosban üzletet működtető vállalkozások és az Esztergomba látogató turisták érdekében javasolt az év végi ingyenes parkolási időszakot meghosszabbítani. A rendelet eddig december 27-től december 31-ig engedélyezte az ingyenes parkolást. A testület mai döntése értelmében ez az időszak módosult, ennek köszönhetően a parkolás az I. és II. övezet teljes területén minden év december 20-tól a következő év január 5-ig ingyenes.

A képviselők a szünetet követően zárt üléssel folytatták a munkát. A napirendek között Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakásokkal kapcsolatos döntések, az Investor’ 2005 Befektetési és Marketing Tanácsadó Kft. kérelmével kapcsolatos döntés, valamint Heer Lajos, intézményvezető kérésével kapcsolatos döntés szerepelt. A zárt ülés döntéseit a hatályos jogszabályoknak megfelelően a következő testületi ülés napirendi pontjai előtt ismerteti a polgármester.

Esztergom Közös Önkormányzati Hivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.