Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 31. 13:34, péntek | Helyi

Kétszemközt magammal! - Polgár József közleménye

Kétszemközt magammal! - Polgár József közleménye

Az alábbi sajtóközleményt küldte szerkesztőségünknek Polgár József a Szentgyörgymezői Olvasókör vezetője és pályázata körüli ügyet követően!

2014. január 29. szerda: napok óta uralja Esztergomban a közbeszédet a Szentgyörgymezői Olvasókör, az Olvasókör igazgatói álláshelyére – közel 1 év késéssel – kiírt pályázat elbírálása. Sajnos, nem az intézményben zajló tevékenység áll a középpontban! E hangzavarban csak az itt folyó munkáról nem esik szó. A január 23-ai testületi ülésen e pályázattal kapcsolatban megszületett döntés erős érzelmi hullámokat keltett a városban és – mára már a ház állandó közönségének egy részét adó – környékbeli településeken is: párkányi, kesztölci, tokodi, kéméndi, dorogi, zselízi, ebedi, táti barátai a háznak együtt kérdezik városbéli közönségünkkel, a ház barátaival: mi a baj Veled igazgató úr így 15 évnyi itteni munka után, 4 évvel a majdnem ugyanettől a testülettől kapott Babits-díj után, a közel két évvel korábban kapott megyei Príma díj után? Ugye csak viccelnek azzal, hogy öreg vagy? Netán tényleg az a baj, hogy a város első embere (pardon: Asszonya) gyakran tiszteli meg a házat látogatásával? S te tényleg – ha teheted - már az utcán fogadod (miként a korábbi városvezetőket)? És a munkádról mi a vélemény? Komolyan mondod, hogy az utóbbi időszak kulturális bizottsági ülésein biztosítottak arról (a limes másik ágán működővel együtt), hogy a munkátokkal nincs baj! Nem azért tervezik immár 3 éve, hogy összevonnak benneteket, mert rossz véleménnyel vannak a munkádról (munkátokról), hanem „azért, mert”! Súlyos, veretes, mindenekelőtt szakmai indok. Igaz, hogy elhangzott ezen az ominózus testületi ülésen, hogy semmi kifogásolnivaló nincs a munkádban (nyugodj meg, később találnak!), tényleg felvirágoztattad ezt az intézményt, de – bár nem látszik rajtad – neked is van korod! (Látod? Miért mutogatod a korodat, észrevették!). Na igen, az a heti rendszerességgel működő 20 csoport, plusz a havonta egy alkalommal találkozó 3: nos ez az, ami „bakfitty”! Mert hát „mi van akkor ?”! 23 csoport? Ennél azért több ám a 24! Esetleg a 25!

A 15. éve működő táncházak sora, a 13 éve változó létszámmal dübörgő néptánc oktatás, a VÁRALJA eddigi kb. 130 fellépése, az immár „nemzetközi” természetjáró csapatunk, a Nők Hava, a Prímás Pincében beindított táncházak, a Dorogra exportált táncház?! A Szent György Napok, a nemzetközi megyei központi rendezvénnyé avanzsáló Méz-Napunk, s annak mintegy félmillió forintos hozadéka, az egyre ismertebb művészetterápiás foglalkozásaink, a sakk-klubunk, a három – négy csoportot jelentő jógaóráink!? Nos, ezek a „kor” (igen, a te korod) mellett nem rúghatnak labdába! (Ez nem az én véleményem!!). Egyébként kettő és „felen” vagytok erre a munkára, nem? A 4 órás takarítónéni, a nem sokkal minimálbér felett kereső (igaz, napi átlag 10 – 11 órákat dolgozó) két diplomás kolléganőd és te magad.

Te most dicsekszel, „Öreg”? Hm.. talán igen.

Látod a kiutat? Hm.. én nem, de nagyon hiszem, hogy van! Hiszem, hogy folytathatom a munkámat, ami tulajdonképpen hobbim, hitem és politikám! („Öreg”!, ez szép volt! Számomra ebben az a legszebb, hogy tudom:IGAZ is!).

Vannak ebben segítőid? Bizony, vannak! Sokan vannak! Esetleg még többen! És hogy nem politika mentén szerveződő sokaságról van szó, 3 példa név szerint: Tétényi Éva, Heer Ádám, György Róbert. Remélem, nem haragítom magamra a facebookon lájkoló pártvezetőt, ha név nélkül ide sorolom Őt is! A számomra igazi erőt jelentő „MEZÍTLÁBASOK SEREGÉT” szándékosan hagytam a végére: igen erős hátország Ők nekem! Meghatározók!

Köszönöm, hogy vannak, köszönöm, hogy vagytok! Örülök, hogy itt lehettem, bízom benne, hogy maradhatok!

Ne feledjétek: február 8., 17 óra, kalotaszegi táncház, Magdi nénivel, PENGŐ-vel és Ölveczkyékkel!

Mindenki hozzon magával plusz 1 néptánc kedvelőt!!!

Befejeztem (remélem, csak ezt az írás-rívást).
Polgár József

Kapcsolódó sajtóközlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.