Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 02. 08:45, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Kivonult a Fidesz-KDNP-frakció a testületi ülésről

Kivonult a Fidesz-KDNP-frakció a testületi ülésről

Nem sikerült a testületnek megtárgyalnia a város idei költségvetését célzó javaslatot csütörtöki ülésén, a Fidesz-KDNP frakció ugyanis kivonult, és így a tanácskozás határozatképtelenné vált.

A kivonulást Tétényi Éva (független) jelenlegi és Meggyes Tamás(Fidesz) volt polgármester vitája előzte meg.

Meggyes Tamás azt vetette a jelenlegi polgármester szemére, hogy összemossa a kormány adósságkonszolidációs eljárását és a Tétényi Éva indított adósságrendezési eljárást, az utóbbit Esztergom számára "csődeljárásnak" nevezte. A volt polgármester hozzászólása közben Tétényi Éva személyeskedésnek minősítette Meggyes Tamás hozzászólását, és kikapcsolta a mikrofonját.

Ezalatt a teremben jelen lévő érdeklődők kiabálva nyilvánítottak a Fidesz-KDNP frakciót elmarasztaló véleményt, majd a képviselőcsoport elhagyta az üléstermet, később Kálmán Sándor képviselő visszatért és közölte, hogy "az ülésen a frakció a továbbiakban nem kíván részt venni".

Steindl Balázs frakcióvezető az MTI-nek elmondta, ebben a légkörben nem kívánták folytatni a költségvetés tárgyalását. Emlékeztetett: korábban is volt arra példa, hogy a frakció kivonult az ülésről, majd a következő alkalommal normalizálódott a hangnem.

A frakcióvezető hozzátette, a törvényes határidő előtt elfogadják Esztergom költségvetését, ezért várhatóan a jövő héten új testületi ülést tartanak.

Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki ülésén sürgősségi előterjesztésként egyetlen ügyben hozott érvényes határozatot, az ülés elején megjelent Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárának kérésére elvi hozzájárulást adtak egy Esztergom és Párkány közötti teherkomp-összeköttetés létesítéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT