Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Január 22. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/önkormányzat

Közvilágítás: egyeztetés a teljes körű megoldásról

Közvilágítás: egyeztetés a teljes körű megoldásról

Az esztergomi közvilágítási problémák minél előbbi, teljes körű megoldása, valamint a jövőbeni, szorosabb együttműködés – ez volt a témája annak az egyeztetésnek, mely szerdán a városvezetés és a szolgáltatók közt zajlott.

Szerda délelőtt a városházán egyeztettek az E-On Hungária és az Eh-Szer Kft. vezetői Romanek Etelka polgármesterrel és munkatársaival az esztergomi közvilágítási problémák minél előbbi, teljes körű megoldása, valamint a jövőbeni, szorosabb együttműködés érdekében.

Romanek Etelka polgármester a találkozón elmondta: valamennyi lámpatestbe vissza lettek helyezve a korábban kiszerelt elemek, azonban továbbra is vannak hiányosságok. A múlt heti összesítés szerint városszerte mintegy 500 lámpatest nem működött elektromos hálózati, vagy egyéni hibák miatt.

Utóbbiak jelentős részét azóta a közvilágítást szolgáltató ÉH-Szer Kft. munkatársai részben javították, a szakaszhibák egy részét – elsőként a gyalogátkelők környékén - pedig az E-On Hungária munkatársai orvosolták. Ennek ellenére továbbra is az önkormányzat által meghatározott, 5 százalékos hibahatárnál több helyen nem működnek a lámpatestek.

Az E-On Hungária és az EH-Szer munkatársai elmondták, hogy kiemelt ügyként kezelik a közvilágítás problémáját, mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb időn belül elhárítsák a technikai problémákat. Néhány esetben azonban valószínűleg nagyobb bontással járó munkálatokra lesz szükség annak érdekében, hogy hosszú távú, a világítás problémamentes működését biztosító megoldás szülessen.

A szakemberek hozzátették: az esztergomi elektromos hálózat nagyjából hasonló állapotban van, mint a területükhöz hasonló több településé, és a közvilágítást érintő problémákat leszámítva a lakossági hibabejelentések számában sincs eltérés. Ennek ellenére céljuk, hogy lehetőség szerint folyamatosan fejlesszék, korszerűsítsék a hálózatot, és a jövőben minden, más közüzemeket érintő, vagy attól független, de burkolatbontással járó munkálat esetén cseréljék a régi vezetékeket. Reagáltak azokra a lakossági felvetésekre is, mely szerint a közvilágítás helyreállítása áramkimaradást okozott volna több alkalommal. Mint mondták, az általuk üzemeltetett hálózat maradéktalanul képes Esztergom energiaellátásnak biztosítására, az előforduló áramkimaradásokat egyedi meghibásodások okozhatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.