Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 10. 08:02, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Már börtönben is a homokzsáktolvajok

Már börtönben is a homokzsáktolvajok

Négy hónap börtönbüntetésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság vasárnap azt a két nőt, aki töltésre váró homokzsákokat tulajdonított el péntek este az árvízi munkálatok egyik almásfüzítői helyszínéről.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel közölte: a 48 éves és a 53 éves ácsi nő gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt mondták, hogy a zsákokat saját használatra lopták, azokban diót és takarmányt tároltak volna. A nyomozók megtalálták az eltulajdonított zsákokat.

A rendőrök a gyanúsítottakat őrizetbe vették és kezdeményezték a gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat. A bíróság vasárnap a két nőt négy hónap, börtönben letöltendő, azonnal végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóiroda-vezetője az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy vasárnap megkezdte büntetésének letöltését Győrben a két nő. Tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították a két asszonyt, akit a Tatabányai Járásbíróság jogerősen négy hónap, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélt, közveszély színhelyén elkövetett lopás bűncselekménye miatt.

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint az eltulajdonított és előkerült 55 zsákot visszaszállították eredeti helyére.

Esztergomban egy női táskát lopott el ismeretlen, mialatt a tulajdonosa az árvízi védekezésben segédkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.