Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. November 05. 16:20, hétfő | PR
Forrás: Solarpont Kft.

Már nem bírja a gázszámlát? - Fűtsön levegővel!

Már nem bírja a gázszámlát? - Fűtsön levegővel!

Alig indult be a fűtésszezon, de a gázóránk már most megállíthatatlanul pörög. Az óriási számlát azonban elkerülhetjük, ha a hőszivattyús rendszerre váltunk, amiben a Solarpont Kft. szakemberei segítenek.

Komoly anyagi megterhelést és fejfájást okoz sokak számára a fűtésszezon, az óriási számlák pedig jelentősen megnehezítik a családok mindennapjait. A hatalmas gázszámláktól azonban könnyedén megszabadulhatunk, mindehhez annyit kell tennünk, hogy hőszivattyús fűtési rendszerre váltunk. Ebben tapasztalt szakembereivel segítséget nyújt a Solarpont Kft.

A hőszivattyús rendszerek, azon belül is a Panasonic továbbfejlesztett „T-CAP” hőszivattyúi a növekvő gázárakkal szembeni kiszolgáltatottság mérséklését és az energiatakarékos fűtés és meleg víz előállítást szolgálják. A Panasonic nem kevesebb, mint öt különböző technológiai eljárást szabadalmaztatott legújabb Aquarea (t-cap) levegő-víz hőszivattyúi forgalomba hozatala előtt.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG, KÖRNYEZETVÉDELEM

A gázár nemzetközi piaci árhoz történő közelítése és a fokozatosan leépülő gázár támogatás miatt Magyarországon is egyre több ember választja az alternatív módszereket otthona fűtésére-hűtésére.
A megújuló energiát hasznosító berendezések csökkenő árai, a berendezések javuló hatékonysági mutatói, valamint a kedvezményes elektromos áram tarifák, (Geotarifa, H tarifa) melyek a hőszivattyúk beépítése esetén igényelhetőek, együttesen lerövidítik az újonnan telepített rendszerek megtérülési idejét.
Továbbá egyre kevésbé elhanyagolható, és egyre több ember számára megfontolandó szempont az is, hogy a hőszivattyúval üzemeltetett fűtési rendszereknek nincsen helyi széndioxid-kibocsátásuk. Magyarországon a háztartások fűtési és használati melegvíz előállítási költségei adják az energiafogyasztás döntő részét és ennek az energiának a megtermelésekor keletkező szén-dioxid-kibocsátás is számottevő.
A hőszivattyúk alkalmazása amellett, hogy jelentős költségmegtakarítást eredményezhetnek, hozzájárulhatnak az üvegházhatás, a környezetterhelés csökkentéséhez is.

Megfelelő rendszerek kiválasztásában és megvalósításában pedig a Solarpont Kft. munkatársai rendkívül nagy tapasztalatukkal tudnak segíteni.

TERVEZÉS - KIVÁLASZTÁS
Solarpont Kft. szakemberei szerint a mai építészeti megoldások és alacsony energiaigényű épületek mellett sokszor még a 7-9 kW teljesítményű berendezések is túlméretezett megoldásokhoz vezetnek.
A hőszivattyúzás világában az alul méretezett rendszereknél már csak egy rosszabb létezik, ha egy rendszer túlméretezett.
Túlméretezett rendszereknél kialakulhatnak ugyanis olyan időszakok, amikor a berendezés indokolatlanul fogyaszt többet. Ez adódik abból az egyszerű tényből, hogy a készülékben elhelyezett inverteres vezérlés a kompresszor működését, és ezzel együtt annak áramfelvételét, általában 30 százalék körüli értékig (egyes készülék esetén 10 százalékig) képes leszabályozni.
Ez pedig ha túl nagy a készülék névleges teljesítménye bizonyos üzemállapotokkor, (pl.: tavaszi-őszi időszak) akkor egyszerű ki/be kapcsolós működést fog eredményezni. Ha pedig ilyen túl méterezett rendszereket használunk extrém alacsony energia igényű épületbe, lakásokba, akkor a készülék fogyasztása indokolatlanul magas lehet.
Belátható, fontos a rendszerek és a berendezések megfelelő tervezése és méretezése.

FONTOS!
Megfelelő tervezéssel és kiegészítő eszközökkel a fenti hőszivattyúk alkalmazhatóak az Ön házának jelenleg is meglévő fűtési rendszerére történő csatlakoztatással, ám ehhez nélkülözhetetlen a Solarpont Kft. szakembereinek segítsége illetve az általuk alkalmazott technika és berendezések.

A LEGJOBB VÁLASZTÁS: HŐSZIVATTYÚK

A Panasonic az idéntől 3 és 5 kW teljesítményben is elérhetővé teszi az Aquarea hőszivattyúkat az alacsony energia igényű épületekhez, társasházi lakásokhoz. A készülékek a Solarpont Kft-nél hűtő és hűtő/fűtő kivitelben érhetőek el.
A Panasonic által kifejlesztett szabadalmi oltalom alatt álló hűtőköri megoldások a magas hatékonyságú vizes hőcserélő és az inverteres szabályzásnak köszönhetően jelentős energia megtakarítások érhetőek el a készülék használatával. A 3,2 kW-os típus (SDC/UD-03E3E5) 5 COP értéke az egyik legjobb a levegő-víz hőszivattyúk piacán.
Az Aquarea hőszivattyúk kültéri egységeinek alacsony zajszintje (47/48dB(A) a 3 és 5 kW-os készülék esetén) miatt ideális megoldást kínálnak társasházi lakások fűtési, hűtési igényeinek kielégítésére is, ahol a zaj problémákra fokozottan kell figyelni. A kisméretű kültéri pedig egyszerűen és könnyen elhelyezhető építészetileg előre kialakított helyen, vagy akár egy kisebb erkélyen is.
A telepítés során a Solarpont Kft. szakemberei természetesen figyelembe veszik –a rendelkezésre álló lehetőségek szerint - a megrendelő igényeit.

T-CAP HŐSZIVATTYÚK
A Panasonic Aquarea T-CAP hőszivattyúk, elsősorban az újonnan kifejlesztett és szabadalmazott hűtőköri megoldásoknak és vezérlő mechanizmusoknak köszönhetően, képesek még alacsony hőmérsékleten, mínusz 15 fokos hidegben is jó hatásfok mellett a névleges fűtőteljesítményük leadására, és így megfelelő méretezés esetén akár önállóan – elektromos rásegítés nélkül – képesek biztosítani egy háztartás fűtési energia szükségletét. Az intenzív műszaki fejlesztés eredményeképpen a berendezések maximális teljesítmény-tényezője, az úgynevezett COP 9 kW-os T-CAP készülék esetén elérte a 4,74-es értéket.

HIHETETLEN: SZABÁLYOZZA FŰTÉSÉT TELEFONRÓL VAGY INTERNETEN
Panasonic hőszivattyú kényelme - WI-FI / okos telefon vezérléssel
A PANASONIC AQUAREA hőszivattyúk valamennyi funkciója elérhető WI-FI hálózaton keresztül is. Így akár okostelefonról, táblagépről, PC-ről, internet böngészőből is szabályozhatóak, felügyelhetőek.

AKCIÓ: SPÓROLJON MEG AKÁR EGY ÉVNYI FŰTÉSSZÁMLÁT!
Közösen promóciót hirdetett 2012.10.01 és 2012.12.31 között a PANASONIC az ELMŰ-ÉMÁSZ-al, mely során aki PANASONIC hőszivattyút vásárol és a GEO Tarifát is igényel, annak az ELMŰ-ÉMÁSZ 6000kWh energiadíjat engedményez a számlájából.
A további részletek a www.panasonicaquarea.hu oldalon.

MINDEZ MIT IS JELENT?
Jelentős költségeket takaríthat meg, akár felére is csökkenhet a fűtésszámlája, de a fűtés mellett használati melegvizét is a hőszivattyúval állíthatja elő.
Mindezt akár a meglévő rendszere kiegészítésével, alkalmazásával is megvalósíthatja.
Ezenfelül pedig akár 300 ezer forint (normál, alap elektromos tarifa figyelembevételével) értékű energiát is ajándékba kap.

További információért keresse a . szakembereit a +36 (20) 490-5001 vagy +36 (20) 933-6823 elérhetőségek valamelyikén!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.