Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 01. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: Neuzer

Már online is tölthetők az esztergomi közbringa rendszer kártyái

Már online is tölthetők az esztergomi közbringa rendszer kártyái

Március közepétől már online is könnyedén feltölthetők az EBI kártyák, és Pin kód is vásárolható a bérléshez a www.esztergombicikli.hu oldalon keresztül.

Tavaly szeptember 20-án adta át Esztergomnak Magyarország első közösségi kerékpáros rendszereként az EBI-t a Neuzer Kft.

A cég jelenleg 6 állomással 92 dokkolóval és 60 kerékpárral üzemelteti. A közösségi kerékpáros rendszer a közlekedés egy új formája. Egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötött pályás közlekedés megbízhatóságával. A rendszer lényege, hogy minél több felhasználó használja a kerékpárokat mindennapjaihoz ezáltal csökkentve a város levegőjének szennyezettségét, a városi dugókat, zajokat és mindemellett fő célja, hogy népszerűsítse a belvárosi utazásokhoz ezt a hatékony és környezetbarát alternatívát.

Nemrég elindult weboldalon minden hasznos információ elérhető az EBI-vel kapcsolatban: Kölcsönzési díjak, telepített állomások, kártyaértékesítő helyek és a rendszer működéséről olvashatunk leírást. A használati infók mellett már meglévő kártyánk egyenlegét is felölthetjük. Illetve ha nincs kártyánk és szeretnénk kipróbálni a rendszert, akkor Pin kódot is vásárolhatunk a bérléshez. A Pin kódos kölcsönzést elsősorban a turistáknak ajánlja a cég.

Még több infó: www.esztergombicikli.hu oldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT