Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 23. 07:54, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Meglepő fordulat: nem vállalja Jónás László az ellenzéki jelöltséget

Meglepő fordulat: nem vállalja Jónás László az ellenzéki jelöltséget

Nem vállalja Jónás László, hogy az ellenzék képviselőjelöltje legyen az áprilisi országgyűlési választásokon az esztergomi választókörzetben. Mindezt tegnap jelentette be közösségi oldalán.

Kedves barátaim! Köszönöm a sok sok biztatást! Kedves ellenfeleim! Köszönöm a kritikákat! Úgy döntöttem, nem vállalom... A béke és nem a harc embere vagyok! Esztergom és a KEM II. választókörzete jövendő országgyűlési képviselőjének sok sikert, és jól teljesített feladatot kívánok!” – olvasható a bejegyzésben.

Ehhez képest múlt héten még biztosnak tűnt indulása, hiszen azt jóváhagyta a Demokratikus Koalíció. Jónás László azt követően lett rövid ideig az ellenzék jelöltje, hogy az MSZP, Együtt-PM, DK megállapodott a választási együttműködésükben. Ennek egyik lépéseként a választókerület korábbi ellenzéki indulója, az Együtt-PM-es Szilágyi László helyett Jónás László indult volna.

A közösségi oldalon egyébként néhány napja egy ellenzéki felhívás keringett, miszerint sok baloldali szimpatizáns nem szeretné, hogy Jónás László induljon Esztergomban, ezért arra buzdították egymást, hogy írjanak Gyurcsány Ferencnek egy új jelölt állításáért. Többen hozzászólásként is a visszaléptetést, a jelöltség visszavonását javasolták a DK vezetőjének.

Egyelőre még nincs hivatalos álláspont, hogy ki lesz végül a baloldali jelölt az esztergomi körzetben, információk szerint Bagó Lajos az esztergomi DK ügyvezető alelnöke veheti át a szerepet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.