Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 30. 17:43, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/MTI/hidla.hu

Megvan az LMP esztergomi jelöltje

Megvan az LMP esztergomi jelöltje

Prommer Mátyás az esztergomi választókörzet LMP-s országgyűlési képviselő jelöltje. Schiffer András az LMP társelnöke Esztergomban ma elmondta, a kormány le akarja "tolni az Országgyűlés torkán" a paksi erőmű szerződést.

Az LMP társelnöke csütörtökön Esztergomban, a párt megyei képviselőjelöltjeinek bemutatása előtt kijelentette, az Országgyűlés házbizottságának csütörtöki ülésén az derült ki, hogy a kormány napokon belül benyújtja az "Orbán-Putyin paktum névre hallgató" a nemzetközi szerződést, és vélhetőleg néhány napon belül le is akarják "tolni az Országgyűlés torkán".

Schiffer András hozzátette, jelenleg a képviselők nem tudják, hogy mit tartalmaz a szerződés és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Szél Bernadett, LMP-s képviselő minden kérdését azzal utasította vissza, hogy ezt majd a parlamentben megválaszolja.

A kérdésről semmiféle társadalmi vita nem volt és ma a házbizottságban minden tiltakozásunk ellenére az hangzott el, hogy időkeretben akarják ezt az egyezményt megtárgyalni” - hangsúlyozta a politikus.

Úgy fogalmazott: "az elmúlt évtizedekben itt nukleáris nagykoalíció volt. (...) A narancsos és vörös oligarchák mesterségesen drágították a megújuló energiát".

Ezt követően Schiffer András bemutatta az LMP esztergomi választókerületi jelöltjét. Az áprilisi választásokon az LMP színeiben Prommer Mátyás indul az esztergomi térségben.

Megvan az LMP esztergomi jelöltje

Prommer Mátyás szerint itt helyben az a gond - és ő ezen szeretne változtatni ha megválasztják - hogy a közszolgálatban lévők a saját zsebüket tömik. A jelölt emellett olyan általános témákat is érintett, mint a megújuló energiák, az ezekhez kapcsolódó ipar, , olvasható a hídlap.hu tudósításában. A képviselő-jelölt - valamelyest tán ismerve a helyi politikai orientációt - Esztergomnál jobban hangsúlyozta Dorogot, mondván: "talán a dorogiak azok, akik a legjobban át tudják érezni azt, amit mondok". Prommer az elmúlt időszak gazdasági híreire, elemzéseire rácáfolva azzal folytatta, hogy véleménye szerint a kormány miatt zárt be a dorogi napelemgyár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.