Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 10. 08:02, péntek | Helyi
Forrás: mti

Megyénkben húszmilliárdos adósságot vállal át az állam

Megyénkben húszmilliárdos adósságot vállal át az állam

Az önkormányzati adósságkonszolidáció utolsó ütemében, február végéig 20,5 milliárdos adósságot vállal át az állam megyénk településeitől - ismertette a fejlesztési miniszter csütörtökön oroszlányi sajtótájékoztatóján.

Németh Lászlóné az MTI kérdésére azt mondta, hogy az állam ezzel valamennyi megyebeli települést, köztük Esztergomot is az összes adósságától, teljes körűen megszabadítja. A miniszter hozzátette, a megyében az adósságkonszolidáció során átvállalt teljes adósságállomány a most bejelentett összeggel együtt mintegy 45 milliárd forintot tesz ki, az ország összes önkormányzatától átvállalt teljes adósságállomány értéke pedig eléri az 1304 milliárd forintot a konszolidáció lezárása után.

Az adósságátvállalás megteremti a lehetőségét annak, hogy az önkormányzatok tiszta lappal induljanak, és támogassák az államot abban, hogy a 2014-től érkező uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordíthassa - fogalmazott Németh Lászlóné.

Oroszlány esetében a kormány két ütemben összesen csaknem kétmilliárd forintnyi adósságot vállal át az önkormányzattól - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy december közepén a város 576 millió forintos támogatást is kapott a hulladékkezelést végző társaság megvásárlására.

Takács Károly (Fidesz-KDNP) polgármester pedig azt mondta, hogy Oroszlány fejlesztéscentrikus, az állampolgárok érdekeit előtérbe helyező gazdálkodást folytat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.