Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 23. 08:57, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Mi lesz a Panasonic dorogi dolgozóival?

Mi lesz a Panasonic dorogi dolgozóival?

Szeptemberben indul a Panasonic dorogi gyárából az első elbocsátási hullám. A szakszervezet jelenleg is tárgyal a cégvezetéssel a végkielégítésekről és különböző segítségekről.

Több mint ötszáz dolgozó – a helyben foglalkoztatottak 10 százaléka – kerül utcára jövő tavaszig, miután bezár a Panasonic dorogi napelemgyára. Az első hullámban már szeptemberben megkezdődnek az elbocsátások, ám előtte még a szakszervezet igyekszik a lehető legnagyobb végkielégítést és támogatásokat letárgyalni a vállalat vezetésével.

Az új munka törvénykönyve szerint a dolgozóknak a korábbinál is kevesebb végkielégítést kell fizetni, ezért tömeges elbocsátások esetében az egyik cél az, hogy minél több pénzt csikarjanak ki az utcára kerülő embereknek” – nyilatkozta László Zoltán a Népszabadságnak.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség közép-dunántúli régióelnöke hozzátette, hogy például amikor tavaly a Nokia komáromi gyárából 2300 embert bocsátottak el, akkor sikerült elérni, hogy a cég a törvényes juttatások felett adott még három hónapnyi végkielégítést és kéthavi álláskeresési támogatást. Vagyis így mindenkit átlagosan hat-nyolc hónapnyi fizetéssel küldött el a cég. Emellett pedig az állás nélkül maradókat még átképzési támogatással is segítette a vállalat.

Mindez a cél a dorogi gyár bezárása kapcsán is, melynek részleteit augusztusig meg is tárgyalja a Panasonic és a szakszervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.