Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Október 01. 07:53, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Bárd Edit - Duna Múzeum

Múzeumok Őszi Fesztiválja Esztergomban - programok

Múzeumok Őszi Fesztiválja Esztergomban - programok

Ismét fesztiváloznak a múzeumok országszerte szeptember 29 és november 9 között. A Duna Múzeum idén három saját rendezvénnyel gazdagítja a Múzeumok Őszi Fesztiválja választékát.

Az esztergomi Duna Múzeum október 4-én a Nagy Rajzolás keretében Hullámzó művészetek címmel kínál lehetőséget a közös alkotásra, október 10-én a Tanárok Éjszakáján a többi esztergomi közgyűjteménnyel közös programot szervez, november 8-án pedig a Herman Ottó Emlékévhez kapcsolódva, az országot járó Herman Ottó Vándortanösvényre épülő családi napra vára az érdeklődőket.

NAGY RAJZOLÁS - Hullámzó művészetek
2014. október 4. 10.00-15.00
A képzőművészetek, kézműves tevékenységek, különböző alkotótechnikák hullámait terelik a szervezők közös mederbe ezen a napon. Az akvarelltől a temperáig, a kavicsmozaiktól a közös óriásrajzig változatos eszközökben és formákban jelenik meg a vízi világ és a természet az alkotás során. Részletek a Duna Múzeum honlapján.

Múzeumok Őszi Fesztiválja Esztergomban - progrmok

TANÁROK ÉJSZAKÁJA – Múzeumpedagógiai börze
2014. október 10., 16:00-21:00
Esztergom múzeumai és levéltára ezúttal "házhoz mennek": a Dobó Katalin Gimnázium aulájában muzeológus, levéltáros és múzeumpedagógus kollégák várják az érdeklődő tanárokat, óvodapedagógusokat vagy éppen a tanár, tanító szakos hallgatókat. Az intézmények látványos bemutatkozása mellett lehetőséget kínálnak a szervezők a személyes kapcsolatteremtésre, lehetőség lesz izgalmas játékok, és eszközök kipróbálásra, s nem utolsósorban a múzeumok kreatív oktatási hasznosításához is ötleteket adnak. A helyszínen regisztrálni lehet majd az este további programjaira is: a Balassa Múzeum frissen nyílt Látványraktárának megtekintésére és a Keresztény Múzeum exkluzív tárlatvezetésére. A regisztráló pedagógusok között múzeumi tárlatvezetésekre és foglalkozásokra szóló utalványokat is kisorsolnak, hogy diákjaikkal is megoszthassák majd a múzeumi tanulás élményét.

MÚZEUMI ŐSZBÚCSÚZTATÓ – Herman Ottó nyomában
2014. november 8. 10.00-14.00
A Herman Ottó Emlékév keretében november második hetében vendégeskedik a Duna Múzeumban a Herman Ottó Vándortanösvény, mely családi nap keretében, bemutatókkal kiegészítve mutatkozik be az esztergomi közönségnek. Madarak, halak, rovarok és sok-sok játékos felfedezés vár a közönségre.
A programokra a belépés díjtalan. A rendezvények megvalósítását a Duna Múzeum Baráti Köre Egyesület támogatja.

További részletek és programajánlók a Múzeumok Őszi Fesztiválja központi honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.