Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 20. 07:49, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/fidesz.hu/lvp

Orbán Viktorral értékelte a választást Romanek Etelka – VIDEÓ

Orbán Viktorral értékelte a választást Romanek Etelka – VIDEÓ

Orbán Viktor miniszterelnök mellett Romanek Etelka Esztergom polgármestere is felszólalt a Fidesz-KDNP vasárnapi kampányértékelőjén a budai Millenáris Parkban.

Az elvégzett és a jövőben elvégzendő munka fontosságára hívták fel a figyelmet és a választók szolgálatát, az összefogást hangsúlyozták a Fidesz-KDNP színeiben polgármesteri széket elnyerő településvezetők vasárnap a budai Millenáris Parkban tartott kampányértékelőn.

Orbán Viktorral értékelte a választást Romanek Etelka – VIDEÓ

„Példátlan, lefegyverző, már-már a politikai sci-fi világába tartozó fantasztikus győzelmet arattatok” – mondta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP megválasztott képviselőinek és polgármestereinek a kampányértékelő rendezvényen. A miniszterelnök hozzátette, egyetlen választási győzelem is elegendő ok lenne az örömre, három győzelem azonban nem csupán háromszoros öröm, három győzelem valóságos intelem és felszólítás.

Kifejtette: felszólítás arra, hogy közösen gondolkodjunk el győzelmünk értelméről, és fejtsük meg, miként vált lehetségessé az, amiről korábban azt gondoltuk, hogy lehetetlen. A kormányfő a sokféle magyarázat közös metszéspontjának azt jelölte meg, hogy „egyedül nem megy”. Ezért arra kérte a megjelenteket, hogy mondjanak köszönetet családjuknak, támogatóiknak és aktivistáiknak a segítségért és bátorításért.

Orbán Viktor miniszterelnököt követően felszólalt Romanek Etelka Esztergom polgármestere is az eseményen.

Orbán Viktorral értékelte a választást Romanek Etelka – VIDEÓ

Esztergom polgármestere rámutatott: győztünk és nem is akárhogyan, mind a 10 egyéni választókerületben megszereztük a voksok túlnyomó többségét. Esztergom sikere, az összefogás diadala a széthúzás felett, a józan ész, a tudatos választás győzelme a békétlenséggel szemben - fogalmazott. Azt ígérte: a városban mostantól új korszak kezdődik, amit a nyugalom, fejlődés és a kemény munka fémjelez majd. Hangsúlyozta: a múlt iránti alázattal és a jövőbe vetett bizalommal dolgoznak, hogy Esztergom visszanyerje régi rangját, méltóságát. Nem lehet erős Magyarország sikeres Esztergom nélkül és fordítva - rögzítette.

Romanek Etelka szavai szerint Esztergom „az elmúlt négy évben a politikai botrányok, a várost és lelkeket leromboló pusztuláshoz vezető harcok színtere volt.” Ennek most vége. Esztergomban egy új korszak kezdődik, amit elsősorban a nyugalom, a fejlődés és a kemény munka fémjelez majd – jelentette ki a polgármester, hozzátéve, „a választási siker csak az első lépés volt afelé, hogy Esztergom ismét visszanyerje régi méltóságát.”

Az elkövetkező évekre utalva úgy fogalmazott, most kell igazán megmutatniuk, hogy méltóak arra a bizalomra, amelyet a választópolgároktól kaptak, "ami csak rengeteg munkával, és ennek eredményeivel fog majd bebizonyosodni.”

A múlt iránti alázattal és a jövőbe vetett bizalommal fogunk dolgozni, hogy Esztergom ismét visszanyerje régi rangját, megtépázott méltóságát. Mi azt vállaljuk, hogy a jogszabályokhoz hűen, a város érdekében felelősen, szakszerűen, tisztességesen és méltósággal, lelkiismeretesen és példamutatóan szolgáljuk a települést – zárta szavait a városvezető.

Romanek Etelka beszéde 2.38-tól

Romanek Etelka mellett még Barta Zsóka Véménd, Csáfordi Dénes Hajdúhadház, Farkas Éva Makó, Polics József Komló, Kriza Ákos Miskolc és Borbély Lénárd Csepel polgármesterei is értékelte a választást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.