Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 03. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: EEHE/Lenger

Remekeltek szárazon az esztergomi evezősök

Remekeltek szárazon az esztergomi evezősök

Remekül teljesített az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének újonc csapata a hétvégén lezajlott 25. Nyílt Evezős Ergométeres Országos Bajnokságon Győrben.

A Magyar Evezős Szövetség, Győrben, a kézilabdások fellegvárában az „AUDI ARÉNÁBAN” rendezte meg az evezősök 2015-ös Ergométeres Oraszágos Bajnokságát. A verseny népszerűsége és a különleges helyszín nagy érdeklődést váltott ki mind a nevezők, mind a közönség vonatkozásában.

A verseny az evezős klubok versenyzői részére, az igen kemény és monoton téli felkészülések lezárását és eredményességének értékelését jelenti. A klubok versenyzőin túl az amatőrök és az egyetemi sportolók számára kitűnő lehetőség sportképességeik bemutatására és felmérésére.

Mindezeknek megfelelően az ország 25 evezős klubjának versenyzői, 8 egyetem és főiskola hallgatói, egy-egy osztrák és cseh klubcsapat versenyzői, valamint amatőrök, összesen 481 fő állt rajthoz.

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete újonc csapatával, 10 versenyzővel, 4 utánpótlás korcsoportban indította sportolóit, a 2000 méteres versenytávon.

Az esztergomi evezősök Mármarosi János edző által kitűzött időeredményeiket teljesítették, többségükben meg is javították. Az esztergomiak közül Ruzsits Dorottya szerepelt a legjobban, aki a koránál magasabb korcsoportban és versenytávon, 25 indulóból, a 7. helyen végzett. Az ő korcsoportjára kiírt Országos Bajnokság 1 hét múlva zajlik le Budapesten.

Az esztergomi csapat többi tagjai voltak: Adorján Marcell, Vincze Bálint, Wernke Éva Léna, Nagy Brigitta, Szívós Nóra, Fülöp Luca, Kratochvill Dóra, Érdy Márta, Marek Janka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT