Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 07. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Fesztiválsziget Esztergom

Szent István, fesztivál, bornapok és tűzijáték Esztergomban

Szent István, fesztivál, bornapok és tűzijáték Esztergomban

Augusztus 16-tól ötnapos zenei fesztivál és bornapok kezdődik Esztergomban, a neves fellépőket felsorakoztató programok a Rugby Club Hotelnél ezúttal egy nagy Szent István napi tűzijátékkal is kiegészülnek.

Az augusztusi Szent István napi rendezvényekre és bornapokra az Esztergomi Vitézek SE rögbicsapat Prímás-szigeti központjában kerül sor. A soron következő fesztivál fellépőinek meghívásánál a szervezők továbbra is előtérbe helyezték, hogy egy-egy zenei irányzat kiemelkedő sikerű képviselői lépjenek fel az ötnapos programsorozaton.

Péntek estének a ZUP nevű zenekar vág neki, őket a Kiscsillag követi. A Kiscsillag alternatív rockzenekart 2005-ben Lovasi András alapította. A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyven körüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost. Vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosának, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, hogy ugorjanak már össze egy próbára. Mindez olyan jól sikerült, hogy hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora, és most ellátogatnak hozzánk Esztergomba is.
Ezt az estét a Guca Partyzans Brass Band zárja.

Szombaton ismét igazi különleges koncertekre és programokra invitálják a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyókat a szervezők. Ezen a napon Bio-Tech USA erőemelő bajnokság várja a legkeményebbeket, majd hallhatjuk a 4 NON BLUE zenekart, őket követi a Bon-Bon, amely pedig egy szuperkoncerttel készül a nagy napra. Az este hajnalig tartó Retro discoval záródik.

Szent István Napi Zenei Fesztivál és Bor Napok Esztergom

Vasárnap sem egy unalmas nyári hétvégi nap lesz. Zenés táncbemutató után Filip Gyuri Band (AC/DC műsora) lesz a bemelegítés az ország egyik legismertebb zenekara, vagyis a Tankcsapda előtt, akik két órás ütős koncerttel készülnek a helyszínre kilátogatóknak. Az estét a Holy Shit zenekar vezeti le.
Hétfőn továbbra is mozgalmas programokkal folytatódik a rendezvény. Egész napos Borfesztivál mellett - melyen a legjobb magyar pincészetek képviseltetik majd magukat, táncbemutatók, zumba-, kangoo órák, Fabók Mancsi báb előadás színesítik a programokat az esti koncertek előtt. A hangulatért ezek után Szandi, Somló Tamás és a Zenakar, illetve az In Diretta lesz a felelős. Az este egyik fénypontja pedig a Tűzijáték és Lézershow lesz, amit a Rugby Club Hotel pályánál terveznek a szervezők.
Az ötnapos eseménysorozat levezetéseként is folytatódnak a programok kedden. Borfesztivállal párhuzamosan zenés programok, Keresztes Árpád bordalok és a Rock’N Roller előadásán szórakozhatunk az est zárásáig.

A rendezvényre kedvezményes bérletvásárlási lehetőséget biztosítanak a szervezők. Elővételi jegy és bérletvásárlás itt lehetséges.

További információ Fesztiválsziget Esztergom honlapján.


A fesztivál programja

PÉNTEK
18.00 ZUP
21.00 KISCSILLAG
23.00 GUCA PARTYZANS BRASS BAND

SZOMBAT:
12.00 BIO-TECH USA ERŐEMELŐ BAJNOKSÁG
18.00 4 NON BLUE
21.00 BON-BON SUPER KONCERT
23.00 RETRO DISCO

VASÁRNAP
14.00 ZENÉS TÁNCBEMUTATÓK
18.00 FILIP GYURI BAND (AC/DC MŰSORA)
21.00 TANKCSAPDA
23.00 HOLY SHIT

HÉTFŐ
10.00 EGÉSZ NAPOS BORFESZTIVÁL
13.00 HAPPY BAND
15.00 ZUMBA, KANGOO ÉS ROCK'N ROLL TÁNCBEMUTATÓ
16.00 FABÓK MANCSI BÁB ELŐADÁSA
18.00 SZANDI
19.00 SOMLÓ TAMÁS ÉS A ZENEKAR
21.30 INDIRETTA

KEDD
10.00 EGÉSZ NAPOS BORFESZTIVÁL
14.00 ZENÉS PROGRAMOK
16.00 KERESZTES ÁRPÁD BORDALOK
17.00 ROCK'N ROLLER

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.