Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 12. 08:07, csütörtök | Helyi
Forrás: Szövetség Esztergomért Összefogás

Tegyük szebbé együtt a Szent Rita Gyermekotthon lakóniak karácsonyát!

Tegyük szebbé együtt a Szent Rita Gyermekotthon lakóniak karácsonyát!

Ajándékgyűjtést és az Adventi Vásáron jótékonysági mézeskalács-árusítást tart a Szövetség Esztergomért – Összefogás. A felajánlásokat és az adományokat a szentgyörgymezői Szent Rita Gyermekotthon lakói kapják.

A Szövetség Esztergomért - Összefogás társszervezetei (Fidesz, KDNP, Fidelitas, Esztergom Barátainak Egyesülete, Rudnay Egyesület) karácsonyi ajándékgyűjtést szerveznek a szentgyörgymezői Szent Rita Gyermekotthon kis betegeinek, ápoltjainak. A szövetség tagjai december 22-ig gyűjtik a különböző felajánlásokat, új vagy használt, de még jó állapotú játékokat. A Széchenyi téri Adventi vásáron pedig külön erre az alkalomra készített egyedi mézeskalácsokat fognak árulni, hogy a bevételből további ajándékokat vehessenek az otthon gyermekei számára.

Koditek Pál az Esztergom Barátainak Egyesületének elnökét arról kérdeztük, hogy idén miért éppen a Szent Rita Gyermekotthon lakóinak gyűjtenek ajándékokat:

Az ember legbelül mindig közelebb áll a sérült emberekhez, hiszen az otthon gyermekei közül sokakat nagyon ritkán vagy egyáltalán nem látogatnak. A Szeretet Ünnepén a lelki segítségen túl meg kell, hogy jelenjen a szeretet csekély, kézzelfogható, tárgyi ajándékok formájában is. Sokan nem tudják, de ezek a gyerekek, ápoltak is érzékelik a körülöttük lévő világot és minden jóra érzékenyen reagálnak például a ajándékokra, a mézeskalács illatára és természetesen a jó szóra is”.

Az ajándékgyűjtés részleteiről Heer Ádámot a Fidelitas esztergomi elnöke kifejtette:

"A Fidelitas hagyományosan szervez karácsonyi ajándékgyűjtést gyermekek számára. Vittünk már ajándékokat a határon túl és természetesen azon belül is az elmúlt években. Idén a szövetség társszervezeteivel együtt kétféle módon gyűjtünk ajándékokat az otthon lakóinak. Egyrészt december 20-áig a Szövetség Esztergomért - Összefogás irodájába (Esztergom, Petőfi utca 19) minden hétköznap reggel nyolc órától délután négy óráig várjuk az esztergomi polgárok felajánlásait. A felajánlások lehetnek például új vagy használt, de még jó minőségű, állapotú játékok, plüssök, matchboxok és babák. Másrészről pedig idén a szövetség társzervezetinek tagjai a december 18-22-ig tartó Adventi Vásáron egy speciális, direkt erre az alkalomra készített egyedi mézeskalácsot fognak árulni, aminek teljes bevételéből a Szent Rita kis ápoltjainak fogunk ajándékokat vásárolni”.

Az ajándékgyűjtéssel kapcsolatban további információt az alábbi telefonszámon kérhetnek 20/625-5707

Kapcsolódó cikk:

Szövetségi Mikulás ajándékok Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.