Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 11. 08:35, hétfő | Helyi

Tétényi Éva elvette az esztergomiaktól az Adventi vásárt - közlemény

Tétényi Éva elvette az esztergomiaktól az Adventi vásárt - közlemény

Tétényi Éva a Széchenyi téren található bódék önkényes elszállíttatásával törvénytelenül megkerülte a testületet és egyúttal ellopta az esztergomiaktól egy ünnepi hangulatú adventi vásár lehetőségét – közlemény.

„A karácsonyi ünnepkörre történő készülődés egyik talán legfontosabb eleme az advent. A vallási jelentőségén túl, ilyenkor az emberek elkezdik feldíszíteni otthonukat, elodázhatatlanná válik a karácsonyi ajándékok beszerzése és lelkileg mindenki ráhangolódik az ünnepekre.

Az adventi vásárok épp ebben a ráhangolódásban nyújtanak segítséget és visznek csillogást a szürke hétköznapok monotóniájába.

Esztergom az elmúlt évek sorozatos hibáinak következtében a szürkeség és a szomorúság városa lett. A város anyagi helyzete nem tette lehetővé, hogy az elmúlt években valódi adventi hangulat költözzön Esztergom főterére.

Idén újra a csillogás és az ünnep varázsa uralhatta volna városunk főterét, a Széchenyi teret, azonban Tétényi Éva polgármester érthetetlen viselkedésének köszönhetően ez a varázslat mégsem fog megvalósulni.

Tétényi Éva a Széchenyi téren található bódék önkényes elszállíttatásával nem csak a Képviselő-testületet és a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottságot kerülte meg törvénytelenül, hanem ellopta ezzel az esztergomi polgároktól azt a lehetőséget is, hogy az ünnepekre méltó körülmények közt egy adventi vásár keretein belül készülhessenek a város főterén!

Magam és a téren ünnepelni vágyó polgárok nevében azonnali magyarázatot várok Tétényi Éva – önmagát függetlennek valló – polgármestertől a következő két kérdésre:
- Miért nem felelt meg a városnak a vállalkozó felajánlása, mely szerint a rossz állapotban lévő faházakat a használatért cserében felújítja?
- Milyen felhatalmazás alapján ki és miért rendelte el a főtéren található faházak elszállítását?

Az elmúlt három év polgármesteri ténykedésnek egyetlen látható momentuma egy elkapkodott és – a kormányzati adósság-átvállalás tükrében kimondhatjuk – elhibázott adósságrendezési eljárás. A várost ezen lépés évtizedekkel vetette vissza a fejlődésben. Ez után végképp érthetetlen számomra az, hogy az egyéni politikai célok érdekében Tétényi Éva még az adventi ünneplés lehetőségét is elveszi a városlakóktól, csak azért, hogy bebizonyíthassa: egy megnyomorított városban élünk.

Esztergom lehet más, Esztergom többet érdemel! Azonban ehhez felelősen gondolkodó és a magánérdekkel szemben a város érdekeit messzemenően előtérbe helyező politikusokra van szükség a városvezetésben.
Sajnos Tétényi Éva nem ilyen.

György Róbert, elnök"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.