Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Február 26. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Esztergomi Kick-box SE/lvp

Újabb nemzetközi kick-box siker Esztergomnak: 5 arany, 4 ezüst, 3 bronz

Újabb nemzetközi kick-box siker Esztergomnak: 5 arany, 4 ezüst, 3 bronz

Tizenkét érmet gyűjtöttek be az Esztergomi Kick-box SE bunyósai a múlt hétvégi Slovak Open elnevezésű nemzetközi versenyen Besztercebányán. Zrínyi Miklós mesteredző tanítványai ezúttal is letették a névjegyüket.

Múlt hét végén a szlovákiai Besztercebánya adott otthont a „Slovak Open” elnevezésű nemzetközi kick-box versenynek, melyen 11 ország 51 klubjának 646 versenyzője vett részt.

A küzdelmek az utánpótlás és felnőtt korosztályban öt szabályrendszerben zajlottak. Az Esztergomi Kick-box Sportegyesületet tizenegy versenyző és két edző képviselte.
A reggel 10 órakor kezdődtek a küzdelmek a hivatalos megnyitót követően hat páston és két ringben. Az esztergomi egyesület fiatal reménységei light-contact és kick-light szabályrendszerben mérették meg magukat. A Cadet 2 korcsoportban mind az öt esztergomi fiú éremmel térhetett haza. Közülük ketten két éremmel is, hiszen László Barnabás light és kick-light szabályrendszerben is felállhatott a dobogó harmadik fokára, valamint Debre Bence kick-light -42 kilogrammban első és -47 kilóban harmadik helyen zárt. Rajtuk kívül Kajtár Bence és Ujpesti Krisztián ezüst- és Vígváry Viktor aranyérmet szerzet. Összességében a cadet 2-es korcsoportban két aranyérmet, öt ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek be az esztergomi kick-boxosok.

Esztergomi Kick-box SE

A light-contact szabályrendszerben nem rendeztek külön junior versenyt így az EKBSE juniorjai, név szerint Jánosi Máté és Hegyesi Dániel, Gremen Petra és Gózon Ádám ezúttal a felnőttek között indultak. A kick-light küzdelmekben volt külön junior korcsoport, melyben a tatamira lépett Révész Patrik és Gózon Ádám. Ugyanebben a stílusban a felnőttek között első nemzetközi versenyén kipróbálhatta magát Tóth Patrik is. A light és kick-light küzdelmek párhuzamosan folytak négy küzdőtéren. Petra az első mérkőzését megnyerve jutott a négy közé, ahol egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedett, így a harmadik helyen zárt. A fiúk közül Gózon Ádám a junior kick-lighton a döntőig verekedte magát, a fináléban egy agresszív sokat szabálytalankodó cseh fiútól vereséget szenvedett és így a súlycsoportjában a második helyen végzett. Light-contactban a felnőttek között első mérkőzését megnyerte, de a második mérkőzését a kick-lighton összeszedett sérülése miatt fel kellett adnia. Hegyesi Dánielnek ezúttal nem sikerült az éremszerzés, nagy riválisával Marek Karlikkal került össze a nyolc között. Dani remekül küzdött, több tiszta találatot vitt be ellenfelénél. Nagy megdöbbenésre mégis a hazai pálya előnyét élvező ellenfél kezét emelték a magasba a mérkőzés végén. Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyi erőt kivett a szlovák fiúból a mérkőzés, hogy a döntőbe jutásért már nem állt tatamira. Révész Patrik a rutintalanságának köszönhetően egy verhető ellenféltől vereséget szenvedett, így az ötödik helyen zárt. Tóth Patrik első nemzetközi versenyén remek teljesítményt nyújtva két győztes mérkőzés után jutott a döntőbe, mely során az erősebb fizikumú ellenfele a második menetre Partik fölé tudott kerekedni és megérdemelten nyert. Máté a legnépesebb súlycsoportban a felnőtt light-contact 74 kilóban tette le a névjegyét, hiszen megérdemelten, remek teljesítményt nyújtva nyerte meg súlycsoportját.

Esztergomi Kick-box SE


A tanulmányai miatt az esztergomi csapat budapesti edzésein készülő Sélley Anna a Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzője is az esztergomi csapattal tartott, aki light és kick-light szabályrendszerben is az első helyen zárta a napot.
Az Eszergomi KBSE a nap végén az összesített light-contact éremtáblázat harmadik helyén a kick-light éremtáblázat hatodik helyén zárt, ami remek eredmény figyelembe véve, hogy a 11 országot felvonultató megméretetésen a bírók több mint 85 százaléka szlovák nemzetiségű volt, mely a hazai versenyzőknek kedvezett és sok vitatható eredményt hozott.

Eredmények:
Aranyérmesek:
Debre Bence Cadet 2. Kick-light -42kg (Edzője: Zrínyi Miklós és Hirsch Viktor)
Vígvári Viktor Cadet 2. Light-contact -69kg (Edzője: Olasz Attila)
Jánosi Máté Felnőtt Light-contact -74kg (Edzője: Olasz Attila)
Sélley Anna Felnőtt Light-contact +70kg (Edzője: Gregor László és Zrínyi Miklós)
Sélley Anna Felnőtt Kick-light +70kg (Edzője: Gregor László és Zrínyi Miklós)

Még több fotó és további esztergomi kick-box hírek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.