Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 10. 07:31, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Újraindul a menetrendszerinti hajóközlekedés

Újraindul a menetrendszerinti hajóközlekedés

Újraindul a menetrendszerinti hajóközlekedés a Dunakanyarban a főszezonban, emellett pedig további fejlesztési tervek is készülnek a hajózásnak fellendítésére.

Több hajó jöhet Esztergomba? - visszaállhat a régi hajóközlekedés címmel közöltünk cikket még tavaly decemberben. Akkor a Dunakanyar 11 települése és a Nagybörzsöny-Szob Erdei Kisvasútért Közalapítvány levélben fordult az illetékesekhez a dunai személyhajózás megoldása érdekében.

Az aláírók azt kérték, miután az állam 51 százalékos részesedésre tett szert a működtető cégben, hogy a döntéshozók szervezzék újra a Dunakanyar menetrend szerinti személyhajózását, állítsák vissza a megszüntetett hajójáratokat, hajóállomásokat, és újítsák fel az elöregedett hajóparkot.

Völner Pál válaszában mindezzel egyetértett, valamint az infrastruktúráért felelős államtitkár kifejtette azt is, hogy a kistérségben komoly kitörési pont és a fejlődés motorja lehet a turizmus fejlesztése, és ennek része lehet a személyhajózás bekapacsolása a közösségi közlekedésbe. Éppen ezért már folyamatban van a hajózási fejlesztési terv, sőt a már előkészített fejlesztések eredményeképpen várhatóan a főszezonra megújul a dömösi hajóállomás épülete, és a hétvégi csúcsidőszakokban újraindul a menetrendszerinti közlekedés a Szentendre-Leányfalu-Tahi-Visegrád útvonalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.