Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 04. 10:07, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotók: Márvány Péter és Dúzs István

Utcatábla és emléknap Rubik Ernő tiszteletére

Utcatábla és emléknap Rubik Ernő tiszteletére

Előadásokkal, emlékkonferenciával, kiállítással és utcatábla-avatással tisztelegtek múlt szombaton Rubik Ernő előtt országos emléknapon a repülőépítéshez és repüléshez kötődő egyesületek Esztergomban.

Az Amatőr Repülőgépépítők és Üzemeltetők Egyesülete közösen a Magyar Mérnöki Kamarával, a Gépi Tudományos Egyesülettel, a Műegyetemi Sportrepülő Egyesülettel rendezte meg a Rubik Ernő emléknapot Esztergomban, a Zsinagógában december elsején.

Az emléknapon az érdeklődők megtekinthették a Kreatív Magyarország – Mérnöki Tudás című kiállítást, majd emlékkonferencia vehettek részt. Ezt követően az emléknap résztvevői felavatták Rubik Ernő utcai emléktábláját, végül pedig megkoszorúzták a Grante gyárban lévő Rubik emléktáblát is.

Az emléknap alkalmát a jeles magyar repülőgép-tervező születésnapja – 1910. november 27 – adja évente, melynek esztergomi csúcstalálkozóján ezúttal a repülőgépek amatőr építőitől a magyar sportrepülés és a közforgalmi repülés szereplőin át az egykori, profi kapitányokig mindenki megjelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.