Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 03. 09:48, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Van költségvetése Esztergomnak – konszenzuson alapul

Van költségvetése Esztergomnak – konszenzuson alapul

Elfogadta a testület ma reggel az idei költségvetést Esztergomban. A képviselők egyhangúan szavazták meg a konszenzusos büdzsét.

Többször szerepelt már a napirenden, de végül ma reggel végre elfogadta a testület az idei költségvetést. A korábbiakhoz képest csak a polgármester által szabadon felhasználható pénzkeretet módosították a képviselők, e szerint pedig Tétényi Éva egymillió forint helyett félmillió forintról dönthet a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság ellenőrzésével szabadon.

A megjelent képviselők egyhangúan szavazták meg a módosított, konszenzuson alapuló költségvetést, amely végre megfelelő pénzügyi hátteret biztosít egyebek mellett a kátyúzáshoz, a közterületek karbantartásához.

Az ülést követően Steindl Balázs, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta, az elfogadott városi büdzsé egyben azt is jelenti, hogy Esztergom megkapja az oktatási intézményeknek járó állami normatívát, amely támogatás feltétele az érvényes költségvetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.