Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 14. 17:27, hétfő | Helyi
Forrás: forrás: Szövetség Esztergomért Összefogás

Völner Pál: Esztergom nincs egyedül

Völner Pál: Esztergom nincs egyedül

Esztergom nincs egyedül, a városért tenni akaró emberek nincsenek egyedül, én csak igyekszem meghallani és segíteni azt, amit az itt lakók szeretnének – véli Völner Pál a Szövetség Esztergomért összefogás koordinátora.

Szeptember végén megalakult a Szövetség Esztergomért összefogás, amelynek célja, hogy a legszélesebb körű társadalmi, civil és politikai együttműködés segítségével lábaljon ki Esztergom jelenlegi helyzetéből. A szövetség koordinátorának Völner Pált, országgyűlési képviselőt, államtitkárt kérték fel az alapítók.

Az elmúlt hónapokban felgyorsultak az események: az esztergomi Fideszben új irányvonalat, stílust ígért, nem sokkal később pedig egy fórumon arról beszélt, hogy minden eddiginél szélesebb körű összefogásra van szükség ahhoz, hogy Esztergom kilábaljon jelenlegi helyzetéből. Úgy tűnik, nincs egyedül ezzel a gondolattal, a helyi Fidesz, KDNP, Fidelitas és a Rudnay Sándor Kulturális és Városvédő Egyesület részvételével megalakult a Szövetség Esztergomért összefogás, amelynek koordinátori szerepére kérték fel.

- Inkább úgy fogalmaznék: Esztergom nincs egyedül, a városért tenni akaró emberek nincsenek egyedül, én csak igyekszem meghallani és segíteni azt, amit az itt lakók szeretnének. Az elmúlt időszak viharai után nyugalmat, botrányok helyett békét, azt, hogy a pusztulás helyett fejlődés jellemezze Esztergomot. Ehhez azonban olyan mértékű összefogásra van szükség, amelyre eddig nem volt példa, a gazdasági és erkölcsi válsággal sújtott Esztergomban. Azt hiszem, és a rengeteg pozitív visszajelzés alapján talán joggal remélem, hogy az itt élők többsége is így gondolkodik, dolgos, nyugalmas mindennapokat, páratlan adottságú és múltú városuk fejlődését akarják, és ezért tenni is hajlandóak

- A Szövetség Esztergomért összefogáshoz minden olyan szervezet csatlakozhat, amelynek célja, hogy a 2014-es választások után a jelenlegi állapotokhoz képest gyökeres megújulás jöjjön. Lát erre esélyt?

- Természetesen, hiszen ezért jött létre a szövetség. Nagyon sok munka vár mindenkire, de úgy tűnik, hogy az itt élők ezt pontosan tudják, és – akárcsak az árvízi védekezés idején – tenni is akarnak érte. Nagyon fontos, hogy egy összefogás csak akkor életképes, példaértékű, ha valami érdekében történik, nem pedig valami ellenében. A Szövetség Esztergomért összefogás már a nevében is jelzi, hogy egyetlen célja van, a város érdekeit szem előtt tartva dolgozni most, és remélhetőleg a választásokat követően is. Az elmúlt időszak megmutatta, hogy az egymással vívott szélmalomharcok hiábavalóak, és nem vezetnek sehová. Ha az erre fordított energiát arra használjuk, hogy közösen megoldjuk a várost sújtó problémákat, Esztergom képes talpra állni. Ehhez azonban minden segítő kézre szükség lesz, mindenkire, aki úgy véli, hogy Magyarország első fővárosa rangjához méltó jelent és kiszámítható jövőt érdemel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.