Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Május 18. 09:37, kedd | Belföld
Forrás: Bors

Elüldözik a Viszkis rablót a piacról a helyi kofák

 Elüldözik a Viszkis rablót a piacról a helyi kofák

Népszerűsége és a nagy érdeklődés miatt szabályosan kifúrják a helyi piacról a veresegyházi árusok Ambrus Attilát.

Ambrus Attila, az egykori Viszkis rabló már régen jó útra tért és új életet kezdett. Talán kevesen tudják, de épp itt Esztergomban, Búbánat-völgyben telepedett le és éli a békés hétköznapokat.

Amellett, hogy profi szinten űzi az agyagos mesterséget - amit még a börtönévek alatt tanult ki - jó hangulatú kerámia workshopokat tart az érdeklődőknek, vásárokon, rendezvényeken árulja saját készítésű kerámiáit

Az emberek ismerik és kedvelik őt is, az áruit is, ám a kofák nem mindenhol maradéktalanul boldogok a Viszkis jelenlététől. A veresegyházi piacon például mindent elkövettek, hogy kitúrják a helyéről - írta meg a Borsonline. Nem nézik jó szemmel, hogy egy híres, egykor hírhedt ember velük egy placcon árulja a portékáját.

Ambrus Attila arról is beszélt a lapnak, hogy sok helyen árult már, de soha nem tapasztalt akkora ellenszenvet, mint Veresegyházán, ahol szabályosan elhajtják az árusok. Igaz nem merik a szemébe mondani, de többször hallotta már, hogy azt sutyorogják a háta mögött: Mi a f*szt keresel itt, te bűnöző? „Most is csak azért tudok árulni, mert egy kedves hölgy megengedte, hogy az asztala egy részére pakoljak. Talán az az oka ennek a fajta hozzáállásnak, hogy a vírushelyzet miatt az emberek pénze kezd elfogyni és egyik napról a másikra élnek, nekem pedig van tartalékom. „- mondta el Ambrus a Borsnak.

A Viszkis azt tervezi, hogy a helyi önkormányzathoz fordul az ügy rendezése érdekében, de ha nem rendeződik a helyzet, akkor nem megy többé a veresegyházi piacra.

Fotók: Facebook Ambrus Attila Kerámia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma