Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. December 23. 16:04, péntek | PR
Forrás: (x)

4 hangulatos gasztromozi esti filmezéshez

4 hangulatos gasztromozi esti filmezéshez

A gasztronómiai témájú filmek képesek arra a bravúrra, hogy egyszerre szórakoztatnak, nevetésre és sírásra késztetnek, emellett pedig inspirálnak is.

A hangulatos filmek segítségével, ha teljesen nem is ismerhetjük meg más népek konyháit, de, ha a történet mellett a részletekre is figyelünk, akkor számos remek ötlettel gazdagodhatunk.

Cikkünk további részében 4 olyan filmet mutatunk be, amelyek az érzelmeinkre és az érzékeinkre egyaránt hatnak. Az összeállítás elkészítésében a Borsdaralo.hu magazin volt a segítségünkre. Lássuk a filmeket!

1. Csokoládé

A Csokoládé vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, ahol az elfojtott vágyak és a félelem szenvedélyes csatába kezdenek az érzékek felszabadító és ellenállhatatlan erejével.

Lansquenet-ben ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit a faluban, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek (önmaguk előtt is) rejtett vágyait.

Vianne-nek mágikus képessége van arra, hogy minden vásárlója számára kiválassza a személyre szóló finomságot, és egyesek csakhamar teljesen át is adják magukat érzékeik csábításának. Mások viszont, mint Reynaud grófja, a nemesség helyi dísze, elszánt ellenségévé válnak.

Reynaud meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Szembenállásuk meg is osztja a kisváros lakóit azokra, akik a régi rend biztonságát kívánják megőrizni, és azokra, akik végre élvezni akarják a szabadság újonnan felfedezett érzését.

A film megtekintése közben a pazar édességek és desszertek látványa mellett, Alfred Molina, Juliette Binoche, valamint a mindig remek Johnny Depp színészi játékát is élvezhetjük.

2. Olasz módra

Mi mást tehet két szegény olasz, ha Amerikába érkezik, mint hogy rögvest éttermet nyit? Primo és Secondo amilyen csodálatos testvérek, olyannyira eltérő egyéniségek. Primo valódi szakácsfejedelem, látványkonyhát készít a saját örömére, és nem érdekli, hogy a vendégek inkább egy rendes hamburgert szeretnének.

Az öccse viszont vérbeli üzletember, aki mindenáron fel akarja lendíteni a boltot. Az étterem kis híján csődbe megy, a két vigasztalhatatlan olasz pedig különféle nőkkel vigasztalódik...

3. Julie & Julia – Két nő, egy recept

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről.

Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni.

4. Pincérlány - Édesen is csípős

Az álmos amerikai kisváros útmenti vendéglője a pitéiről ismert. A pitéiről, és a három bohókás, furcsa pincérnőről, aki ott dolgozik. Nem mondhatni, hogy Jenna, Becky és Dawn élete bármiben is különbözne az átlagostól, ugyanakkor bízvást állítható, mindig történik körülöttük valami.

Jenna a világ legkülönlegesebb pitereceptjeit alkotja meg. Az élete akár teljes is lehetne, ha nem lenne az önző, egoista férje, aki az ellenőrzése alatt tartja. Nem elég a boldogtalan házasság, még teherbe is esik, ráadásul beleszeret az új nőgyógyászába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:23, péntek | PR

Mik lehetnek a migrén piercing hatásai?

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját