Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 18. 09:44, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A közfelháborodás napja - Rogán: mindenki elmondhatja a véleményét, demokrácia van

A közfelháborodás napja - Rogán: mindenki elmondhatja a véleményét, demokrácia van

Magyarországon demokrácia van, mindenki elmondhatja a véleményét, de azt kérjük, hogy ezt a jogszabályok betartásával tegyék - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden az M1 Ma reggel című műsorában, reagálva a hétfői fővárosi, Kossuth téri tüntetésre.

A frakcióvezető emlékeztetett: ebben az évben három választás is volt, az országgyűlési, az európai parlamenti és az önkormányzati választás, "háromszor mondhattak az emberek véleményt, és minden alkalommal az ellenzéki pártok helyett a kormánypártokat támogatták".
"Én azt érzem, hogy ma azok, akik nem tudják elfogadni a választás eredményét, azok próbálnak az utcán keresztül nyomást gyakorolni a kormányra. Tehetik ezt, mert Magyarországon demokrácia van, és nem úgy, mint 2006-ban, amikor Gyurcsány Ferenc kormánya idején megverték a rendőrök az embereket, meg egyeseknek a szemét is kilőtték az utcán, ma ilyen nincsen" - jelentette ki.
Hozzátette: Magyarországon demokrácia van, és "természetesen mindenki elmondhatja a véleményét".
"Mi csak egyvalamit kérünk, hogy ezt a jogszabályok betartásával tegyék. Olyan helyzet ne forduljon elő, mint amilyen mondjuk a Fidesz Lendvay utcai székházánál néhány hete, amikor gyakorlatilag romboltak, törtek és zúztak, mert az már nem fér bele a demokrácia kereteibe" - mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Hétfő este a budapesti Kossuth téren A közfelháborodás napja elnevezésű rendezvényen a korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek, a felszólalók összefogásra, szerveződésre és új politikai rendszer létrehozására szólították fel a jelenlévőket. A beszédeket követően - miután az egyik szónok elköszönt a jelenlévőktől - a tömeg egy része szétszedte a Parlament előtti színpadot körülvevő kordont és az Országház lépcsőjénél álló rendőrsorfalig nyomult. A tüntetés utolsó résztvevői nem sokkal éjfél előtt hagyták el a Kossuth teret, a rendőrség tájékoztatása szerint rendőri intézkedés - négy biztonsági intézkedés kivételével - nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk