Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 14. 11:10, hétfő | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

A Mindszenty nyerte a tehetségkutató focikupát

A Mindszenty nyerte a tehetségkutató focikupát

Elkezdődött a téli szezon a Pézsa Tibor Sportcsarnokban, és ezáltal a teremkupák sorozata is. Múlt pénteken már 8. alkalommal zajlott le a Kertész Kálmán kupa, melyet végül a Mindszenty iskola nyert.

Ezt a rendezvényt az általános iskola 3-4. osztályosainak szervezi a sportcsarnok, mégpedig olyanoknak, akik nem űzik versenyszerűen a labdarúgást, nincsenek egyesületbe leigazolva. A sportcsarnok munkatársai szeretnék Kertész Kálmán szellemiségét tovább vinni, hiszen rendszeresen járta az akkor még meglévő grundokat, iskolákat, játszótereket, és ahol focizó gyerekeket látott, órákig nézte őket, és az arra érdemeseket MIM Vasas edzéseire csábította.

Sok-sok tehetséges gyerek kezdett el így a városban focizni. Legendás intézője volt egy legendás egyesületnek. Ezzel a rendezvénnyel szeretnének a szervezők olyan tehetségeket felfedezni, akiknek érdemes volna igazolt labdarúgóként sportolni. Idén a felhívásra 5 iskola nevezett be, akik körmérkőzéseken döntötték el a végső helyezéseket.

Kiemelkedő teljesítménnyel, megérdemelten lett első MINDSZENTY csapata, minden mérkőzését megnyerve, de dicséret illeti SZENT- ERZSÉBET együttesét is, hiszen remekül játszva lettek másodikak. Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező megdicsérte mind az öt csapatot, hogy beneveztek és játszottak, illetve sajnálatát fejezte ki azért, hogy sok iskola nem fogadta el a meghívást. Méltatta Kertész Kálmán életútját, kiemelve szerepét a város és MIM VASAS akkori életében.

Elmondta, milyen nagy szükség volna még ma is a grundokra és az ilyen lelkes sportvezetőkre. Az eredményhirdetésen a főszervezőnek segített a díjak átadásában Kertész Kálmán egyetlen élő rokona, unokahúga: Ági néni, valamint az egykori legendás labdarúgó: Markó Béla, illetve a sportcsarnok igazgatója: Pál György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.