Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 30. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - forras: mediaklikk.hu

A világűr titkainak szakértője érkezik Esztergomba

A világűr titkainak szakértője érkezik Esztergomba

Folytatódik február 4-én 17 órakor az esztergomi könyvtár Könyvtári beszélgetések című sorozata. A vendég ezúttal Ferencz Orsolya űrkutató, az ELTE Űrkutató Csoport tudományos főmunkatársa lesz.

A világűr titkai már gyermekkorában izgatták, ami nem csoda, hiszen édesapja volt az, aki 1965-ben elindította a Műszaki Egyetemen az űrkutatási diákkört. A családi indíttatás alapján természetesnek tekintette, hogy villamosmérnöki végzettséget szerezzen. Gyermekkorában azonban sokféle területen próbálkozott. Volt gyermekszínész, szerette az irodalmat, történelmet, végül azonban a reál irányt választotta. Magát nemzeti elkötelezettségűnek tartja, hívő ember és hivatása mellett sokféle társadalmi megbízatást is vállal. Mindennek megfelelni nem egyszerű, hiszen négy gyermekes családanya, ami önmagában is nehéz mesterség. Szakmai sikerei mellett, vagy éppen azon túl is élete fő művének éppen gyermekeit tekinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.