Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 26. 12:33, péntek | Bulvár
Forrás: InfoVáros

A vízimentők orra előtt tépte le a cápa a nő lábát (+Videó)

A vízimentők orra előtt tépte le a cápa a nő lábát (+Videó)

Hiába vitték a partra, az orvosok már nem tudták megmenteni annak a hölgynek az életét, akit egy brazíliai strandon cápák vettek körül. VIGYÁZAT: különösen felkavaró látvány a videóban!

Egy nyilvános brazil strandon úszkált a 18 éves Bruna Gobbi, amikor váratlanul fuldokolni kezdett, és saját erőből nem tudott volna a partra evickélni, ezért a vízimentők indultak a segítségére. A Sao Paolo-i hölgyet azonban nem sikerült megmenteniük, annak ellenére, hogy a jetskivel rövid időn belül odaértek hozzá és a partra juttatták, halálát ráadásul nem a fulladás okozta.

A videófelvételen, amelyet egy strandoló készített, jól látható, hogy a nő közelében csak úgy hemzsegnek a cápák, és másodpercekkel azelőtt, hogy a hölgy mellett megálltak a vízimentők, hirtelen vörössé válik a tengervíz. Ahogy a nagy hullámzásban megpróbáltak Brunához közel kerülni a mentők, a cápa újra támadott, a nőnek szinte teljesen leszakította a bal lábszárát, csak egy vékony izomköteg tartotta a helyén a kettéharapott csontot.

A sérülések és a vérveszteség olyan súlyos volt, hogy Bruna Gobbi életét már nem lehetett megmenteni. A nő unokahúga, Daniele - aki szintén a közelben volt a tragédia alatt - elmondta, hogy tudták, a közelben sok van a tengeri ragadozóból, de nem gondolták, hogy a parthoz ennyire közel merészkednek és támadnak. A helyi hatóságok többször kérték a kormánytól, hogy a cápák által ellepett partszakaszokon tiltsák be a fürdőzést, ezidáig azonban ez nem történt meg.

Az elmúlt húsz évben 57 cápatámadás történt az országban, közülük csaknem minden második a mostani tragédia színhelyén, a Boa Viagem strandon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.