Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. November 10. 08:03, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom

Aranydiplomás lett Reményi Károly

Aranydiplomás lett Reményi Károly

Vasárnap tanítványai, rokonai, barátai és tisztelői köszöntötték az Aranydiplomás Reményi Károlyt Esztergomban. Immár ötven éve varázsol el mindenkit a zene csodálatos hangjaival.

„Kedves Karcsi bácsi!
Nincs az a gazdag nyelv, amely alkalmas lenne arra, hogy a lélek rezdüléseit visszaadja. Minden próbálkozás eleve kudarcra van ítélve, a szavak erre természetüktől fogva alkalmatlanok.

A lélek kifejezésére csak két dolog alkalmas: a csend és a zene. A zene ugyanis a csendhez legközelebbi állapot, amely egyedül képes arra, hogy kifejezze azt, amit sem szavakkal, sem máshogy elmondani nem lehet. Az, aki képes arra, hogy a zenével kifejezze önmagát, mindenkinél közelebb kerül embertársaihoz, hiszen a lelküket érinti meg.

Azok, akik képesek meghallani és megérteni a saját lelküket, és képesek arra, hogy ezt zengzetekbe komponálva átadják másoknak – áldott, különleges emberek, kiválók közt is a legkiválóbbak.

Reményi Károly, Karcsi bácsi közéjük tartozik, lelkünkben kitörölhetetlenül, mindörökre ott visszhangzanak az elmondhatatlan gondolatok.

Mindenért, őszinte szívből és lélekből örök köszönettel Romanek Etelka” – köszöntötte mindezzel az aranydiplomás Reményi Károlyt Esztergom polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.