Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Május 22. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: mti/infoesztergom.hu

Árhullám vonul le a Dunán

Árhullám vonul le a Dunán

A lehullott és a még várható csapadék hatására árhullámok vonulnak le a Dunán és a Tisza vízrendszerében – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden.

A Közép-Európa felett örvénylő ciklon hatására hétfőn a Duna-vízgyűjtő bajor és osztrák részvízgyűjtőin területi átlagban igen jelentős (25-65 milliméter) csapadék hullott. A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint az érintett területeken kedden tovább folytatódik az esőzés, további 15-25 milliméter csapadékra lehet számítani.

A Dunán Nagybajcsnál akár másodfokú készültségi szintet elérő vagy azt meghaladó tetőzésre lehet számítani a hétvégén. Esztergomban várhatóan az elsőfokú készültségi szint közelében vonul le az árhullám.

Vízállás előrejelzés: vizugy.hu

A ciklon a Tisza vízgyűjtőjét is érinti, ott az elmúlt napon számottevő (15-35 milliméter) csapadék hullott, főként a Felső-Tisza vízgyűjtőjén és a Szamos vízrendszerén. A következő napokban további jelentős csapadékra van kilátás, elsősorban a kárpátaljai területeken.

A Tiszán az elsőfokú készültségi szintet megközelítő, illetve azt meghaladó vízállásokra Vásárosnamény és Tiszakeszi között lehet számítani a következő hat napban – olvasható az OVF közleményében.

Címlapfotó: illusztráció (archívum)

Címkék: áradás, árvíz, duna, tisza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.