Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 01. 20:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Ásóval támadt a munkatársára az építkezésen

Ásóval támadt a munkatársára az építkezésen

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki munkahelyi vita miatt ásóval támadt az építkezésen.

A cselekményről készült videó megtekinthető ahttps://ugyeszseg.hu/asoval-tamadt-a-munkatarsara-az-epitkezesen-videoval-a-komarom-esztergom-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ oldalon.

A vádirat szerint az elkövető 2023. május 05-én nyergesújfalui építkezésen dolgozott segédmunkásként. Szintén ezen az építkezésen dolgozott egy másik férfi, akivel az elkövető vitába keveredett, mivel ez a férfi gyanúsnak találta az elkövető jelenlétét abban a pincében, ahol a felszerelését tárolta. A szóváltást követően a tanú kiment az épületből.

Az elkövető követte őt, majd a kezében tartott ásót két kézzel felemelve egy alkalommal a vele szemben közeledő férfi irányába suhintott, amely ütés elől a megtámadott férfi félrehajolt, az ütést a bal kezével hárította, ráfogott az ásó nyelére.

Egy másik férfi kicsavarta az elkövető kezéből az ásót, miközben a támadó férfi a sértettet megrúgta. Ezért a további támadás megakadályozása érdekében a harmadik férfi az elkövetőt kigáncsolva a földre vitte, ott lefogva tartotta, amíg meg nem nyugodott.

A megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.