Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 05. 15:36, kedd | Belföld
Forrás: mti

Átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket

Átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket

Negyvenhat termékcsoportban ötvennégy cég hatvannégy terméke, szolgáltatása kapta meg az idén a Magyar Termék Nagydíj(MTND) pályázat elismeréseit.

A díjakat, különdíjakat kedden adták át az Országházban, a Magyar Gazdaság Ünnepén.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke nevében Jakab István, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, a húsz évvel ezelőtt civil kezdeményezésre indított Magyar Termék Nagydíj pályázat az ország rangos minősítő rendszerévé vált, amely segíti nemzetközi szinten is a versenyképes magyar termékek, szolgáltatások előállítását.

Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj pályázati iroda ügyvezető igazgatója a kiírók nevében hangsúlyozta, hogy a rendszer indulása, 1998 óta folyamatosan bővül a pályázati lehetőségek száma, ebben az évben 46 főcsoportban nevezhettek a vállalkozások termékekkel, szolgáltatásaikkal. Az idén az energiahatékonyság, a környezetbarát, a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kiemelt hangsúlyt kaptak.

A 2017-ben kitüntetettek 61 százaléka először pályázott, az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozású művészek, szolgáltatók, a díjazottak 9,3 százaléka határon túlról érkezett. Az ideivel együtt eddig 673 Magyar Termék Nagydíjat ítéltek oda - ismertette Kiss Károlyné.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány nemzetpolitikája a szülőföldön boldogulás felé fordult. Példaként említette, hogy egyebek közt szakképző intézmények fejlesztésével, a külhoni vállalkozások támogatásával biztosítják a fiatalok helyben maradását.

Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszterelnöki biztosa köszöntőjében kiemelte, hogy Európában a nemzeti közösségek egyre fontosabbak, a magyar nemzet közössége pedig legyen büszke termékeire, szolgáltatásaira. Szólt arról, hogy Magyarországon a digitális gazdaság a hozzáadott érték több mint 20 százalékát állítja elő, a foglalkoztatottak több mint 15 százalékát alkalmazza, akik nemzetközi versenyben kiválóan helyt állnak.

Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke az iparjogvédelemmel rendelkező vállalkozások piaci előnyeire hívta fel a figyelmet, a hivatal kiemelt feladatának nevezte a vállalkozások segítését képzéssel, a tudatosság növelésével.

Átadták a Magyar Termék Nagydíj elismeréseket

A MTND pályázat emlékérem arany fokozatát ítélték Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének, a rendszer fővédnökének.

Az MTND emlékdíját adták át Hegyháti Józsefnek, a műszaki tudományok kandidátusának a pályázat indításához nyújtott segítségért.

A pályázat Hűség Díja elismerést tizenegyen kapták, köztük a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság.

Az MTND életmű díját Mészáros Antal, a húsz év alatt legtöbb pályázatot beadó Csomiép Kft. ügyvezető igazgatója vette át.

MTND Gazdaságért nívódíj elismerésben részesült Kónya János, a Dent-Art Technik Kft. ügyvezetője.

Klímabarát termék nívódíjat a Lafarge Cement Magyarország Kft. pályázata érdemelte ki.

Innovációért nívódíjban részesült a Prolan Irányítástechnikai Zrt. komplex vasúti forgalom és üzemirányító központ pályázata.

Informatikai nívódíjat kapott a Klub Rekreáció Kft.

Sajtókövete nívódíjban részesült az MTVA hírműsorai, továbbá a TV2 Médiacsoport hírműsorai alkotói csapata, valamint a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. MTI Igazgatóság Gazdasági szerkesztősége.

MTND Kárpát-medencéért életmű díjat kapott Silling István nyugalmazott egyetemi tanár.

A MTND Kárpát-medencéért nívódíjban részesült Bárdos Gyula, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség (Csemadok) elnöke, illetve Petry Zalán Endre, a Petry Retail Kft. és a Primacom Kft. cégalapító tulajdonosa vette át.

A Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy használatára a pályázatot 2017-ben huszadik alkalommal írta ki az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft., valamint a kiírókhoz idén csatlakozott Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt. és a Nádudvari Élelmiszeripari Kft. A pályázat kiemelt támogatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, szakmai támogatója a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Címkék: elismerés, termékdíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során