Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Február 16. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Az a bizonyos műanyag motor-szezon

Az a bizonyos műanyag motor-szezon

Mindegy, hogy fiú vagy lány gyermek van a családban, a műanyag motor előbb-utóbb mindenképpen előkerül. Minden kicsi imádja, hogy már nem csak lassan tudnak haladni, hanem még a szülőt is megelőzve száguldozhatnak.

Ilyenkor a szülőknek több aggódással kell számolniuk, de kellő körültekintéssel ez az időszak sem lesz balesetekkel és sérülésekkel terheltebb, mint a többi.

Kétkeréken is biztonságban

A kislányoknak általában kevésbé bátrak - természetesen előfordul, hogy egy lánygyermek annyira vakmerő, hogy sok fejfájást okoz az anyukájának -, inkább a kisfiúk azok, akiket annyira magával ragad a motorozás, hogy nem igazán tartják szem előtt a biztonságot. Ajánlott egy pár könyök- és térdvédő felszerelésbe való beruházás, ami bár nem óvja meg a gyermek teljes bőrfelületét a horzsolásoktól, de legalább a sérülésnek leginkább kitett területeket megóvhatjuk. Az óvintézkedések mellett arra is figyelni kell, hogy a gyerek magasságához is megfelelő legyen a műanyag motor, ha a gyerkőc ráül a motorra, akkor a talpa kényelmesen érje a talajt. A térde úgy legyen behajlítva, hogy a combja és a lábszára majdnem derékszöget zárjon be.

Az ideális műanyag motor

Amikor a gyermekünk mozgáskoordinációja elkezd egyre rohamosabb mértékben fejlődni, kiemleten fontos az, hogy a legstabilabb és leginkább strapabíró járművek legyenek a szolgálatukra. Minden esetben célszerű olyan gyermekjáték webáruházat felkeresni, ahogy a műanyag motor széles választékban található. Természetesen az is fontos, hogy a gyermek megtalálja a kedvenc színű kismotorját, de a minőség mindig elsődleges szerepben kell, hogy legyen. A Dohány Kft. és a Dorex-2000 Kft. az ország vezető gyerekjáték gyártói és a Lebudo gyermekjáték webáruház csak e két gyár magas színvonalú termékeit forgalmazza. Mind a kisebb, mind a nagyobb alkatrészek hosszú ideig képesek kiszolgálni a gyermekek igényeit, nem kopnak el, bírják a napi több órás terhelést is éveken át.

Fő a türelem

Ahhoz, hogy a gyermekek elsajátítsák a motorozás csinját-bínját sok türelemre lesz szükség. Minden gyermek másmilyen ütemben tanul, ráadásul a biztonság- és félelemérzetük is eltérő. Ne erőltessünk rájuk egy olyan módszert, amit nem ők akarnak, nem számít, hogy az ismerősünk ugyanannyi éves gyerkőce milyen sebeséggel tudja már hajtani a műanyag motort, triciklit vagy már esetleg kerékpárt. Hagyjunk minden kicsit a saját tempójában kibontakozni, hiszen így lesz igazán élvezetes számára a motorozás!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.