Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 14. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Az idősek mellett a nagycsaládosokat is támogatja Esztergom

Az idősek mellett a nagycsaládosokat is támogatja Esztergom

Idén nemcsak a 70. évüket betöltő nyugdíjasok, de az esztergomi nagycsaládosok is ötezer forintos vásárlási utalványban részesülnek.

Esztergom önkormányzata, ahogy tavaly, úgy idén is ezzel szeretne hozzájárulni az év végi, ünnepi időszakhoz, most azonban a nyugdíjasok mellett a nagycsaládosokra is kiterjeszti a Fidesz-KDNP frakció javaslatára a támogatást az önkormányzat – olvasható a Fidesz Esztergomi Szervezetének közösségi oldalán.

Mint közleményben kifejtették: az utalványt az idősek postai úton fogják megkapni, a nagycsaládosoknak azonban maguknak kell kérvényezniük az önkormányzattól.

„Úgy gondoljuk, hogy ezzel a támogatással helyben is hozzájárulunk azokhoz a kormányzati intézkedésekhez, amelyek célja az idősek és a nagycsaládosok segítése, támogatása.Magyarország kormánya ígéretéhez hűen nemcsak megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét, de 2010 óta 10 százalékkal emelte is. Szigorította a büntetőtörvénykönyvet, így az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén szigorúbb büntetés vár az elkövetőre, az Erzsébet program keretében pedig több tízezer nyugdíjasnak lett lehetősége üdülni, kikapcsolódni. A nagycsaládosok helyzete a személyi jövedelemadó-rendszer számukra több pozitív hozadékkal járó gyökeres átalakítása mellett többek között a CSOK bevezetésének köszönhetően jelentős megtakarításokat eredményez. Az idősgondozási rendszer megerősítését és a nagycsaládosok kiemelt támogatását célzó további kormányzati és helyi intézkedésekkel közös célunk az, hogy a magyar családok életét megkönnyítsük, tervezhető, biztos jövőképet teremtsünk számukra!” – hangsúlyozza a frakció.

A nagycsaládosoknak igényelni kell az utalványt! ITT a letölthető kérelem!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.