Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 17. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Azt a kukafáját!

Azt a kukafáját!

Nem tűrik ölbe tett kézzel a búbánatvölgyiek a köztéri szemetesek teli-pakolását.

Tegnap írtunk róla, hogy sokadik alkalommal rakták tele valakik háztartási hulladékkal a búbánatvölgyi köztéri szemeteseket. Utóbbiak természetesen nem azt a célt szolgálják, hogy a szemétdíj-fizetés alól kibúvók naponta eltömítsék őket, hanem sokkal inkább azt, hogy a völgybe kilátogatók el tudjál dobni az apróbb hulladékokat, zsebkendőt, vizespalackot, csokipapírt stb.

A kukákba viszont utóbbiak helyett rendszerint komplett kukás-zacskók kerülnek, és hiába ürítik hetente több alkalommal ki a szemeteseket, a vadak rendszerint egy éjszaka alatt szétcincálják a háztartási hulladékot. Hozzá kell tenni: szimpla papírzsepire, pet-palackra jó eséllyel nem gerjednek be az erdő lakói, így a kukák rendeltetésszerű használata esetén nem lenne beterítve azok környéke kétnaponta a szemét-maradékkal.

A búbánatvölgyiek egy része megelégelni látszik a - jó eséllyel - búbánatvölgyiek másik, szemetelő részének nemtörődömségét: egyelőre csak feliratok kerültek ki a kukákra, de olyasmiről is hallani, hogy fittyet hányva mindenféle uniós adatkezelési szabályozásnak, vadkamerákat helyeznének ki, illetve a kukák tartalmát átvizsgálva igyekeznek az elkövetők/elkövetők nyomába jutni.

A most kihelyezett feliratok egyébként igen szolidak, ráadásul nem csak figyelmeztetnek, hanem tanítanak, mindenki figyelmébe ajánljuk az igencsak megszívlelendő gondolatokat város-szerte:

„Ez a köztéri szemetes nem a háztartási hulladékodnak van fenntartva! A kirakott szemetes zsákok az itt élő vadaknak (róka, vaddisznó stb) élelmet rejthetnek, ezért azokat éjjel széttépik a szemetet széthordják.

Ezért nem a vad a hibás, hanem Te!

Ne ide tedd a szemeted, hanem használj saját kukát, amit minden hétfőn elvisz a házad elől a szemeteskocsi. Őrizzük meg Búbánatvölgy tisztaságát!”

fotó: Búbánatvölgyiek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT