Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Február 24. 07:40, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Balassi Kupa vívóverseny a hétvégén

Balassi Kupa vívóverseny a hétvégén

A Szent György Vívó Egyesület február 25-26-án rendezi a Pézsa Tibor Városi Sportcsarnokban a II. Balassi Kupa vívóversenyt.

A tavalyi sikeres kezdés után jelenleg már több mint 270 vívó nevezett rendezvényre, és még várható több klub jelentkezése. Külföldről is érkeznek versenyzők, szlovák, román, osztrák, olasz, belga, kazah, orosz fiatalok is pástra lépnek Esztergomban - mondta aMolnár Béla a Szent György Vívó Egyesület vezetője.

Hozzátette: az esztergomi vívók kötelességünknek tartják, hogy a magyar nyelv első kiemelkedő költőjének, a törökverő nemes Balassi Bálintnak az emlékére évente megrendezzék ezt a versenyt, remélve, hogy egyre ismertebb lesz belföldön és külföldön egyaránt. Magyarországon ritka az olyan verseny, amelyet nemcsak egy fegyvernemnek rendeznek, így az is különlegesség, hogy egyszerre tőr és kardversenyek is lesznek.

"Reméljük, sikerül hagyományt teremteni azzal, hogy Bálint napjához legközelebbi hétvégén így emlékezzenek meg a vívók az Esztergom falai alatt hősi halált halt végvári harcos és költő Balassi Bálintról" - hangsúlyozta Molnár Béla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.