Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Január 23. 05:03, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bemutatkozott az óvó-és a tanítóképzés Esztergomban - FOTÓK

Bemutatkozott az óvó-és a tanítóképzés Esztergomban - FOTÓK

Január 21-én a kari Nyílt Napon mutatkozott be az óvó-és a tanítóképzés, melyre az ország minden szegletéből érkeztek diákok.

A délelőtt a központi tájékoztatóval kezdődött, majd hallgatóink aktív közreműködésével bemutatkoztak a képzési területek. Igazi élménybeszámolót hallhattak az érdeklődők a külföldi ösztöndíj lehetőségekről, majd a Hallgatói Önkormányzat képviselője a változatos és sokszínű hallgatói életbe nyújtott bepillantást. Az ismertető előadások után a jelenlévőknek lehetőségük nyílt feltenni kérdéseiket az előadóknak.

A továbbiakban szituációs játékok, kreatív feladatok várták a diákokat. A Játékkunyhó segítségével ovis és iskolai korcsoportnak készült tapasztalati tanulásra alapuló játékok kipróbálásával és egy élő TV-a bejelentkezéssel színesítve, igyekeztünk érzékeltetni, hogy kreatívan is lehet tanítani, tanulni.

Esztergom központi részén elhelyezkedő modern kollégium megtekintésére is lehetőség volt.

Délután ingyenes elő-alkalmassági vizsgát biztosítottunk a felvételi előtt állóknak.
„Reméljük, hogy sikerült az érdeklődőknek jobb betekintést nyerni és megismerni a képzéseinket és a Pázmány Egyetem életének hangulatát.

Köszönjük az érdeklődők részvételét és bízunk benne, hogy jól érezték magukat és valamennyi felmerülő kérdésükre választ kaptak. Találkozzunk szeptemberben már hallgatóként” – tette hozzá az intézmény közleményében!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.