Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 24. 07:07, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Béremelés az egészségügyben: a háziorvosok kimaradnak?

Béremelés az egészségügyben: a háziorvosok kimaradnak?

Még folynak az egyeztetések az egészségügyben tervezett béremelésről, melyet a kórházakban, szakrendeléseken dolgozó orvosok, nővérek, asszisztensek kapnának meg, azonban a háziorvosok nem.

A MOK viszont támogatná, hogy mindenki részesüljön belőle, mert itthon van szükség az orvosokra.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke a köztévében azt mondta: sokan nem értenek egyet ezzel a tervvel. Hangsúlyozta: a MOK elnökeként minden orvosért egyformán kell küzdenie, az alapellátásban dolgozók mellett a körülbelül tizenhétezres szakdolgozói réteg sem részesülne a béremelésből, és nem ötvenhétezer forintról van szó. Mint mondta: a sajtó egy tárgyalási folyamat közepén kapta fel ezt a számot, pedig még nincsenek fix adatok. Az összeg 57 ezer helyett 34 ezer. A korábbi követeléseink arról szóltak, hogy a kezdő orvos nettó 200, a kezdő szakorvos pedig nettó 300 ezer forintot kapjon, akkor ettől még mindig nagyon távol állunk.

A követelés abból indult, hogy megállítsuk az orvosok elvándorlását, az új hírek hallatán az alapellátók elkezdtek szervezkedni és nagyon dühösek. A Rezidens Szövetség, és a MOSZ véleménye is az, hogy nincs lezárva az egyeztetési folyamat, nem kaptunk végleges válaszokat és nem kedvezőek a számok. Elfogadhatatlan, hogy megkülönböztessék az orvosokat - jelentette ki a MOK elnöke.

Nem tudjuk, hogy a szaktárca hogyan gondolja a béremelés végrehajtását, egyelőre a szakértői tárgyalások folynak, itt felmerültek ötletek, a többi között az is, hogy mindenki egyformán kapjon pénzt, mi ezt támogatnánk.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során