Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Június 17. 07:35, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/esztergom.hu /illusztráció: facebook.com

Bringapark létesül a Prímás-szigeten

Bringapark létesül a Prímás-szigeten

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság által kiírt Országos Bringapark Program biztosít lehetőséget arra, hogy Esztergomban 1000 négyzetméteres, „pumptrack” típusú bringapark létesüljön a Prímás-szigeten.

A bringapark helyszínéül a városközpont és a Duna-part között, a Gőzhajó utcában található, zöldövezeti, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú, több mint 2000 négyzetméter nagyságú területet jelölte ki a városvezetés.

A májusában benyújtott pályázaton Esztergom városa 1000 négyzetméter alapterületű, „Pumptrack/pumpa pálya” típusú bringapark létesítéséhez nyert 30 millió forint támogatást. A tervezett fejlesztés bruttó értéke körülbelül 50 millió forint, amelyhez a szükséges többletforrást az önkormányzat saját forrásából biztosítja. Ez a típusú élménypálya az, amely a kerékpárosok legszélesebb körében használható, így nem véletlen népszerűsége is.

A fejlesztés a park kivitelezési költségein túl a tervezés, a környezetrendezés, parkgondozás és egyéb, a pályázat megvalósításához szükséges tevékenységeket is magában foglalja – olvasható a város honlapján.

Címlapfotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.