Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2019. Január 05. 11:14, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Cél az esztergomi szemétszállítás zavartalan működése

Cél az esztergomi szemétszállítás zavartalan működése

Zajlanak a tárgyalások, mely során az önkormányzat célja, hogy a szemészállítás továbbra is a legmagasabb színvonalon, zavartalanul működjön Esztergomban. Lehetőség szerint ismét az Eszköz Kft. bevonásával.

Január 2-tól nem az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el a hulladékszállítási feladatokat a városban – írtunk a részletekről a minap.

A szemétszállítás közfeladat, amit minden esetben, a legmagasabb színvonalon kell ellátni – hangsúlyozta Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán az esztergomi hulladékszállítási szolgáltató-váltással kapcsolatban.

„A közszolgáltatási szerződésben és a vonatkozó törvényben foglaltaknak megfelelően a közszolgáltatás zavartalan működtetése és az érintettek részletes tájékoztatása a legfontosabb Esztergom önkormányzata számára, ezt minden esetben elvárjuk és számon kérjük a feladatot ellátó szolgáltatótól” – fejtette ki Romanek Etelka.

Esztergom még 2014. január 24-én kötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést a Vertikál Zrt-vel, a szerződés alapján a Vertikál Zrt alvállalkozók bevonásával 2024. január 27-ig látja el a szerződésben meghatározott feladatokat. Az alvállalkozó 2018. december 31-ig a részben önkormányzati tulajdonú – nagyrészt esztergomi munkavállalókat foglalkoztató – Esztergomi Köztisztasági Kft. (Eszköz Kft.) közbeiktatásával látta el a közszolgáltatást.

A Vertikál Zrt. 2019. január 1-től az Eszköz Kft. helyett azonban más alvállalkozót vett igénybe a feladatra.

Zárva az Eszköz Kft. irodája - Fotó: RTVE

„Az elmúlt napokban valamennyi érintettel több, személyes megbeszélést folytattam, mivel álláspontunk, hogy a közszolgáltatás eddigi színvonalának biztosítása az Eszköz Kft-vel biztosítható. A Vertikál Zrt. és az Eszköz Kft. között esetleg fennálló elszámolási vita nem érintheti a közszolgáltatás zavartalan biztosítását Esztergomban. Az egyeztetések eredményeképpen bízom benne, hogy az érintettek egyetértésben és együttműködésben hamarosan aláírják azt a szerződést, amely ismét a Vertikál Zrt. mint fővállalkozó, és az esztergomi Eszköz Kft., mint alvállalkozó együttműködésével biztosítja a szemétszállítás zavartalan biztosítását a városban” – tette hozzá a polgármester.

Kiemelve: Esztergom önkormányzata – ahogy eddig, úgy a jövőben is – alapelvként arra törekszik, hogy mind a kötelező, mind az önként vállalt feladatokat a legmagasabb színvonalon, lehetőség szerint esztergomi vállalkozásokkal, cégekkel együttműködve lássa el az esztergomiak javára.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 16. 17:14, szerda | Helyi

Segítsünk Kiss Máténak!

Olvasónk küldte a figyelemfelhívást, melyben a pilismaróti Kiss Máténak a megsegítését kéri. Gyűjtsük együtt a kupakokat!

2019. Január 16. 14:14, szerda | Helyi

Mentőhelikopter sietett Nagysápra

Olvasónk jelezte, hogy mentőautó, rendőrök, ráadásként pedig egy mentőhelikopter is érkezett Nagysápra szerda délután.

2019. Január 16. 12:56, szerda | Helyi

Esztergomi szála is van egy nemzetközi webáruházi csalásnak

Csak 20 millió forintot csalhatott ki egy webáruház Magyarországon, még nagyobb összeget Európa-szerte. Az ügyben nyomoz a rendőrség. Mint kiderült: a cég vezetőjének bejelentett lakcíme egy esztergomi romos házban van.

2019. Január 16. 10:56, szerda | Helyi

Ekkor szállítják majd el a fenyőfákat Esztergomban

Esztergomban két napon szállítja el a lebontott karácsonyfákat a Vertikál Nonprofit Zrt.