Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Április 10. 16:41, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Cicciolina mint Róma főpolgármestere?

Cicciolina mint Róma főpolgármestere?

Jelöltként indul a május 26-27-i római főpolgármester-választáson Staller Ilona egykori pornósztár, aki huszonhat évvel ezelőtt a római parlament képviselője is volt.

Szabad prostitúciót, a könnyűdrogoknak a gyógyításban való szabad használatát, az élettársi kapcsolatok rendezését és a túlzsúfoltság miatt kritikus olasz börtönhelyzet megoldását ígérte, ha megválasztják az olasz főváros főpolgármesterének.

A Cicciolina néven közismert volt pornószínésznő az Olasz Liberális Párt (PLI) színeiben indul a Róma első emberének székéért folytatott politikai versenyben.

A hetvenes évektől Olaszországban élő, olasz állampolgár Staller vetélytársa többek között a távozó főpolgármester, Gianni Alemanno, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) politikusa és Ignazio Marino orvos, a balközép Demokrata Párt (PD) jelöltje lesz.

Az idén hatvankét éves Cicciolina 1987-1992 között a római képviselőház tagja volt. A Radikális Párt jelöltjeként akkor húszezer szavazatot kapott, a pártban egyedül a radikálisok vezére, Marco Pannella előzte meg.

Ezt követően Moana Pozzi pornósztárral megalapította a Szerelem Pártját, amely nem jutott be a parlamentbe. 2002-ben szintén sikertelenül indult a magyar parlamenti választásokon. 2011-ben Olaszországban megalapította a Demokrácia Természet Szerelem nevű pártot.

Tavaly indulni akart Monza és Milánó polgármesteri választásán is, de végül ezektől visszalépett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.