Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Március 01. 04:53, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Címvédés az 50 év felettiek Rozoga Kupáján Esztergomban

Címvédés az 50 év felettiek Rozoga Kupáján Esztergomban

A Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben a Rozoga Kupával zárja a téli teremfoci rendezvénysorozatát.

Október és március között minden korosztálynak rendeznek tornát a 8 évestől az 50+ korosztályig. Külön vannak rendezvények oktatási intézményeknek, iskoláknak, valamint külön egyesületeknek a 8 évestől az öregfiúkig. Ez összesen 19 tornát, rendezvényt jelent.

Az idei Rozoga Kupára 4 csapat nevezett be, melyek körmérkőzéseken döntötték el a végső helyeket. Egyetlen fontos szabály volt csupán, minden játékosnak minimum 50 évesnek kellett lennie. Összességében kiegyenlített küzdelmeket láthatott a szép számú közönség, hiszen például a győztes Bástya és a 4. helyezett Pomáz döntetlent játszott és a mérkőzések fele egy góllal dőlt el valamelyik csapat javára.
Végül a Bástya nyert, megvédve a tavalyi elsőbbségét, de a többi csapat is minden dicséretet megérdemel, lelkes és sportszerű játékáért.

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező kiemelte a torna két fő célját, jelentőségét. Az egyik az, hogy akik szeretik a sportot, a focit és egészségük engedi, még 50 év felett is tudnak lelkesen, színvonalasan játszani, bizonyítva rátermettségüket elsősorban önmaguknak. A másik, cél pedig, hogy a régi sportbarátságok továbbmélyüljenek a közösen elfogyasztott gulyás után újjak szövődjenek. Ezen a napon e két cél maximálisan teljesült. Igazi közösségformáló ereje volt és van a Rozoga Kupának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.